Το παραδικαστικό στο σκαμνί

Το παραδικαστικό στο σκαμνί

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθήσουν τα μέλη του παραδικαστικού κυκλώματος, που κατηγορούνται για σωρεία αξιόποινων πράξεων

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθήσουν τα 21 μέλη του παραδικαστικού κυκλώματος, που κατηγορούνται για σωρεία αξιόποινων πράξεων όπως απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης και συμμορία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το σχέδιο δράσης των μελών της οργάνωσης είχε ως εξής: ” Οι κατηγορούμενοι κατόπιν συννενοήσεως ενεργούσαν σε κάθε υπόθεση, ώστε άλλος να συντάσσει τις αιτήσεις, άλλος να παίρνει τις προτιμήσεις, άλλος να επηρρεάζει τους δικαστές, ώστε να αντικαθιστούν άλλους συναδέλφους τους και να δικάζουν αυτοί, άλλος να παρίσταται στο ακροατήριο και άλλος να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό και ακολούθως να το μοιράσει“.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν  8 δικαστές, 8 δικηγόροι, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, δύο δικαστικοί υπάλληλοι, ένας στρατιωτικός γιατρός και μία αστρολόγος. Όσον αφορά πρόσθετες πράξεις οι δικαστές τους απαλλάσσουν, καθότι δεν έχει συγκεντρωθεί το απαραίτητο  αποδεικτικό υλικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τους 21 που κατηγορούνται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, ούτε ένας δε βρέθηκε να αναμιγνύεται στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, εμμένοντας στην άποψή τους ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον χώρο της διαφθοράς. Πρωταγωνιστές της υπόθεσης είναι τρία άτομα, που κατέχουν “θέσεις κλειδιά” στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο δικηγόρος Σ. Κεχαγιόγλου μαζί με τον αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη και την πρώην ανακρίτρια Α. Ηλία, φέρονται ως τα κεντρικά πρόσωπα του κυκλώματος.

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα