Το παράπονο του γνωστού τραγουδιστή μετά την έρευνα για φοροδιαφυγή

Διαβάζεται σε 3'
Μικρόφωνο (φωτογραφία αρχείου)
Μικρόφωνο (φωτογραφία αρχείου) iStock

“Δεν υπάρχει φορολογική παράβαση και θα αποδειχθεί” τόνισε ο δικηγόρος του διάσημου τραγουδιστή που ελέγχεται για φοροδιαφυγή. Το παράπονό του.

Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή μίλησε, το πρωί της Παρασκευής (5/7), ο δικηγόρος του πασίγνωστου τραγουδιστή, ο οποίος ελέγχεται για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Επέμεινε ότι δεν υπάρχει φορολογική παράβαση εκ μέρους του καλλιτέχνη και εξέφρασε το παράπονο του τραγουδιστή.

“Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δε ζητά ιδιαίτερη μεταχείριση, ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες, θέλει να ισχύσει και για τον ίδιο” τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

“Το παράπονό του, όπως είναι και παράπονο των περισσότερων που ελέγχονται από την Αρχή της Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, αυτό που ο κόσμος σαν Αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος είναι όταν παίρνουν τόσο βαριά μέτρα, τόσο απεχθή μέτρα, φανταστείτε δηλαδή αυτοί που μας ακούνε αύριο να είναι κλειδωμένοι οι λογαριασμοί τους, να μην μπορούν δηλαδή να αγοράσουν ούτε τρόφιμα, ούτε γάλα, ή να πληρώσουν το ενοίκιο. ένα φοβερό μέτρο, δηλαδή” σημείωσε.

“Όταν λοιπόν μια Αρχή έχει αυτή την εξουσία και λαμβάνει αυτό το απεχθέστατο μέτρο θα πρέπει στοιχειωδώς να ακούσει τις απόψεις του ανθρώπου που του δεσμεύει όλη την περιουσία“, συνέχισε.

“Δυστυχώς αυτές οι έρευνες είναι πολύμηνες και ο ιστορικός νομοθέτης έβγαλε διάταξη ότι αν περάσουν 18 μήνες από τη στιγμή που υπάρξει δέσμευση των λογαριασμών, τότε αποδεσμεύονται εκ του νόμου πρόσθεσε ο δικηγόρος του τραγουδιστή.

“Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί ούτε ένα ευρώ να έχει στην τσέπη του και δεν ξέρει για ποιο λόγο” σημείωσε. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα από τις προγραμματισμένες συναυλίες του, ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε πως “δεν μπορούν να εισέλθουν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς”.

“Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Όταν όμως έχουμε τη δικογραφία, επισήμως και δικονομικά, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο δικαστικό συμβούλιο για να ζητήσουμε αποδέσμευση κάποιου εκ των λογαριασμών ανέφερε.

Σχετικά με τα ιδιαίτερα υψηλό ποσά, για τα οποία ελέγχεται ότι απέκρυπτε από τις φορολογικές αρχές ο διάσημος τραγουδιστής, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε:

Είναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε μια χρονιά στην ατομική του δήλωση υπήρχε εισόδημα 50.000 ευρώ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά στις υπόλοιπες που ήταν πολύ περισσότερα τα χρήματα δεν έγινε αναφορά”. 

“Ως καλλιτέχνης έχει πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις που δεν του ανήκαν, τρίτων προσώπων, έχει πληρώσει τους μεγαλύτερους φόρους από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Έχει ελεγχθεί επανειλημμένως από τις φορολογικές αρχές εξονυχιστικά και δεν έχει βρεθεί καμία παράβαση φορολογική“, πρόσθεσε.

“Έσφαλαν, δεν υπάρχει φορολογική παράβαση και αυτό θα αποδειχθεί κατέληξε ο δικηγόρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα