Το προφίλ του “no name” συνεργού του Μαζιώτη. Μιλά στα ιταλικά στους αστυνομικούς και αρνείται να συνεργαστεί

Το προφίλ του “no name” συνεργού του Μαζιώτη. Μιλά στα ιταλικά στους αστυνομικούς και αρνείται να συνεργαστεί
Αστυνομικοί έξω από το Εφετείο όπου μεταφέρθηκε ο Νίκος Μαζιώτης το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και να συνεχιστεί εκεί η νοσηλεία του. Παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών του Ευαγγελισμού, ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του και ζήτησε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μυστήριο καλύπτει την ταυτότητα του 30χρονου συνεργού του Μαζιώτη που συνελήφθη στη γιάφκα στον Βύρωνα

Στον μυστηριώδη άνδρα που συνελήφθη στο γκαράζ που είχε νοικιάσει ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία Νίκος Μαζιώτης, του οποίου τα δακτυλικά αποτυπώματα βρέθηκαν στο ενοικιαστήριο στρέφονται όλα τα βλέμματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν άντρα μεταξύ 30-33 ετών, πολύ γεροδεμένο, που γνωρίζει την ιταλική γλώσσα και αρνείται συνεργαστεί και να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς.

Ο εν λόγω άνδρας, γνωστός πλέον ως «no name», συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στον Βύρωνα και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ωστόσο, για τους αστυνομικούς αποτελεί μυστήριο η ταυτότητά του, ενώ φέρεται να μην έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, καθώς η δακτυλοσκοπική εξέταση έδειξε πως είναι «καθαρός».

Οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν στα κρατητήρια ανέφεραν πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά δυνατό άντρα, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δέκα άτομα τον κρατούσαν, για να του πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που μιλά ιταλικά, είναι με βεβαιότητα Έλληνας υπήκοος.

Σημαντικό εύρημα για την ΕΛ.ΑΣ. είναι η ατζέντα του που περιέχει λέξεις όπως «τάπερ» (σημαίνει εκρηκτικοί μηχανισμοί), «λουκάνικα» (σημαίνει εκρηκτική ύλη) και «ποδήλατα» (παραπέμπει σε τρόπο διαφυγής μετά από “χτύπημα”).

Το βράδυ της Πέμπτης, ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Πήρε προθεσμία, για να απολογηθεί την Κυριακή και οδηγήθηκε εκ νέου στη ΓΑΔΑ. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας, ενώ ζήτησε δικηγόρο και μίλησε με την κ. Ιωάννα Κούρτοβικ.

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης τον αναγνωρίσει, να συνδράμει στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα