Το TEDxLamia επιστρέφει στις 22 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με θέμα «πolis»

Διαβάζεται σε 3'
Το TEDxLamia επιστρέφει στις 22 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με θέμα «πolis»

Για 4η χρονιά, το TEDxLamia επιστρέφει στην πόλη την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με το θέμα «πolis»

Το TEDxLamia, ένα από τα μεγαλύτερα events της πόλης, επιστρέφει για 4η χρονιά την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με το θέμα «πolis».

Η ομάδα του σε προσκαλεί να οραματιστείς μια άλλη «πolis» μέσα από ομιλίες, βιωματικά workshops και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Τα εισιτήρια της εκδήλωσης είναι διαθέσιμα και μπορείς να τα προμηθευτείς από το more.com ή το φυσικό σημείο πώλησης του more.com στα Public (Πλατεία Πάρκου, 11-13).

Ποιά είναι, όμως, η σημασία του φετινού θέματος και τι μπορείς να περιμένεις από την εκδήλωση;

«πolis»: ένα το σημαίνον, πολλά τα σημαινόμενα!

Δεν είναι απλά σύνολο ανθρώπων που συμβιώνουν σε ορισμένο τόπο, με καθορισμένους κανόνες, συγκεκριμένο πολιτειακό σύστημα και οργανωμένη κοινωνική δραστηριότητα. Είναι συγχρόνως ένας τρόπος να ζεις, μια πρόταση αλληλεπίδρασης, ένας λόγος να προσπαθείς, μια αιτία να δημιουργείς, η αφορμή για να ονειρεύεσαι και το πεδίο του αγώνα σου. Δεν είναι ένα σύνολο κτισμάτων που συμφύρονται, οδικών αρτηριών που τέμνονται ή παραλληλίζονται, δημόσιων κτιρίων που συναγωνίζονται σε όγκο και εντυπωσιακή θωριά.

Είναι πρωτίστως πεδίο πολιτιστικής έκφρασης, περιβάλλον ιδεολογικής γονιμοποίησης, τόπος δημιουργικής σύμπηξης. Είναι εκείνος ο τόπος στον οποίο ο άνθρωπος προκαλείται να δρα, να αλληλεπιδρά, να αντιδρά. Είναι και η πηγή από την οποία αναβλύζει κάθε νέα και πρωτοπόρα ιδέα. Είναι το αποτελεσματικότερο μέσο για να νικηθεί η μοναξιά, να ξεπεραστεί η αδράνεια, να εκλείψει για πάντα το συντηρητικό και άγονο πνεύμα, να ανθήσει το νέο, το πρωτοποριακό και το καινούργιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τις παράλληλες δράσεις, μείνε συντονισμένος/η στο website του TEDxLamia και στα επίσημα profiles της διοργάνωσης σε Instagram και Facebook.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα