Τον Σεπτέμβριο το Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη

Τον Σεπτέμβριο το Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη
Οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη EUROKINISSI

Στις 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δίκη με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Για τις 19 Σεπτεμβρίου προσδιορίστηκε το Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα) και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για ηθική αυτουργία στο αδίκημα, αναφορικά με τη μη αμελλητί διαβίβαση μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή με την οποία κατήγγειλαν τον πρώην υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό σχετικά με μη τιμολόγηση φαρμάκου.

Παράλληλα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός αντιμετωπίζει και την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), μετά από καταγγελίες των τριών εισαγγελικών λειτουργών Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένης Ραίκου και Γεωργίας Τσατάνη, για παρεμβάσεις στο έργο τους κατά το χειρισμό σημαντικών υποθέσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα