Τραγωδία στη Χαλκιδική: Στη γραφειοκρατία “χρεώνει” το δυστύχημα η δήμαρχος

Διαβάζεται σε 2'
Το λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος
Το λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Με γραπτή δήλωση η δήμαρχος Κασσάνδρας αναφέρει πως ο λόγος που λειτουργούσε ακόμα, χωρίς άδεια, το λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος, ήταν η γραφειοκρατία.

Θλίψη και οργή έχει προκαλέσει ο άδικος θάνατος του 19χρονου στη Χαλκιδική έπειτα από τραυματισμό που υπέστη σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι. Παράλληλα, η τραγωδία έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με τις άδειες των ψυχαγωγικών πάρκων και των μηχανημάτων που λειτουργούν σε αυτά.

Με γραπτή της δήλωση η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, θέλησε σήμερα να αποσαφηνίσει πως η λειτουργία του λούνα παρκ ήταν εποχική και λάμβανε χώρa σε μισθωμένο ιδιωτικό χώρο. Παράλληλα, η ίδια επεσήμανε πως οι υπεύθυνοι της επιχείρησης δεν είχαν γνωστοποιήσει τη λειτουργία της, γεγονός που βεβαιώθηκε από την αστυνομία στα μέσα Ιουλίου αλλά η επιχείρηση δεν σφραγίστηκε μέχρι σήμερα λόγω… γραφειοκρατίας. 

«Γνωρίζω ότι καμιά δήλωση δεν μπορεί να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει η ξαφνική και τραγική απώλεια ενός νέου παιδιού. Σήμερα είναι ημέρα πένθους και οδύνης για όλους μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κ. Χαλκιά.

«Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ουδέποτε γνωστοποίησαν την λειτουργία τους, ως όφειλαν εκ του νόμου, ούτε κατέθεσαν σχετικό φάκελο, γεγονός που βεβαιώθηκε από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Α.Τ. Κασσάνδρας περί τα μέσα Ιουλίου. Το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων και Αδειών Καταστημάτων του Δήμου, εντός των νόμιμων προθεσμιών εκκίνησε τις διοικητικές κυρώσεις που αφορούν διαδικασία επιβολής προστίμου και κλήθηκαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης εγγράφως, προς έκθεση των απόψεων τους, όπως ορίζει ο νόμος. Μετά από αυτό, ως Δήμαρχος προέβην σε άμεση σφράγιση της εν λόγω επιχείρησης, σύμφωνα με το υπ’αρίθμ.1020/10469/10 από 20-8-2024 έγγραφο του Α.Τ. Κασσάνδρειας», τονίζεται στην ανακοίνωση της δημάρχου.

«Με την δεδομένη αναγνώριση της υπάρχουσας γραφειοκρατίας για την λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων, σε συνδυασμό με την απουσία Δημοτικής Αστυνομίας και της δυσκίνητης διοικητικής διαδικασίας που το υπάρχον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο δημιουργεί, ο Δήμος Κασσάνδρας βεβαιώνει ότι, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και των αρμοδιοτήτων του έλαβε και θα λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την πρόληψη και καταστολή παρόμοιων παραβατικών συμπεριφορών», σημειώνεται.

«Τέλος, βεβαιώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση κάθε Αρχής να δώσουμε τις αναγκαίες εξηγήσεις για το τραγικό συμβάν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα