Τράκαρε το όχημα της Google

Τράκαρε το όχημα της Google

Στο Mountain View, στα κεντρικά γραφεία της Google, στη Καλιφόρνια, είχαμε το πρώτο ατύχημα μεταξύ αυτο-οδηγούμενων οχημάτων

Δυο από τα Toyota Prius της Google με όλον τον εξοπλισμό που είναι ενσωματωμένος στην οροφή τους είχαν μια μικρή σύγκρουση.

Το “The perfect driving mechanism”  όπως ονομάζεται το αυτοκίνητο από τον επικεφαλής ερευνητής των αυτόνομων αυτοκινήτων νόμιζε ότι έψαχνε την σκιά του πριν τη σύγκρουση.

Η Google δεν έχει απαντήσει στην ερώτηση ποιος θα είναι ο υπεύθυνος σε τέτοιου είδους ατυχήματα που μπορεί να συμβούν που τον έλεγχο του οχήματος τον έχει το λειτουργικό. Η εταιρία δε μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει νόμιμα κατηγορηθεί για ένα κομμάτι από τα τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν στην Αμερική και κοστίζουν περίπου 160 δις δολάρια το χρόνο.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Google κατάφερε να πείσει την πολιτεία της Νεβάδα να δημιουργήσει μια ειδική άδεια επιτρέποντας τα αυτοκινούμενα οχήματα να κυκλοφορούν ελεύθερα στους αυτοκινητοδρόμους της και να γράφουν εκατοντάδες μίλια δοκιμών στη Καλιφόρνια, όπου δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να το απαγορεύει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα