Τρεις δικαστικές έρευνες ‘ανοιχτές’ για Σώρρα

Τρεις δικαστικές έρευνες ‘ανοιχτές’ για Σώρρα
Φωτό αρχείου: Δικαστική αίθουσα Eurokinissi

Ελέγχονται μεταξύ άλλων οι εξουσιοδοτήσεις που προτρέπουν τους πολίτες να μην πληρώσουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκεται ο Αρτέμης Σώρρας, αναφορικά κυρίως με την προτροπή της οργάνωσής του να μην πληρώνουν οι πολίτες οφειλές προς το Δημόσιο.

Ήδη, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέλαβε να ερευνήσει εάν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση επί της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μετά τη μήνυση του Άδωνι  Γεωργιάδη, ενώ επιθεωρητής του ανώτατου δικαστηρίου μετέβη στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την προκαταρκτική εξέταση που φέρεται να αφορά σε δημόσιο υπάλληλο. Αν και δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η επίμαχη έρευνα στρέφεται κατά του υπαλλήλου γιατί αρνήθηκε να δεχτεί την εξουσιοδότηση με την οποία ζητείται να εισπραχθεί το ποσό από τα ομόλογα Σώρρα, κάτι τέτοια διαψεύδεται από αρμόδιες εισαγγελικές πηγές.

Την ίδια ώρα, ένα βήμα πριν την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων βρίσκεται έρευνα της οικονομικής αστυνομίας σχετικά με την προτροπή της οργάνωσης Σώρρας να μην πληρώνουν οι πολίτες οφειλές προς το Δημόσιο.

Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε σε εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από μερίδα πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα όποια χρέη τους από τα ομόλογα ύψους 600 δισεκατ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας.  Παράλληλα, διεξάγεται και τρίτη έρευνα αναφορικά με τη διανομή εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από μέλη του κόμματος Σώρρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα