Τρίκαλα: Για ανθρωποκτονία με δόλο διώκεται ο 46χρονος πατροκτόνος

Διαβάζεται σε 2'
Δυνάμεις της Αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου)
Δυνάμεις της Αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο σχηματίστηκε σε βάρος του 46χρονου από τα Τρίκαλα που αποκεφάλισε τον 77χρονο πατέρα του. Τι ισχυρίζεται.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του 46χρονου πατροκτόνου, ο οποίος φέρεται να αποκεφάλισε τον πατέρα του με αλυσοπρίονο, μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση επί της οδού Καρδίτσης στα Τρίκαλα.

Ο δράστης συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενδέχεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τραύμα του, καθώς ο 46χρονος αυτοτραυματίστηκε με το αλυσοπρίονο.

Χτες, Κυριακή (19/2), οι αστυνομικοί έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος, όπου αντίκρισαν τη σορό του 77χρονου, μετά από τηλεφώνημα του 46χρονου, ο οποίος και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Από τον χώρο του εγκλήματος κατασχέθηκαν ένα αλυσοπρίονο, είδη ρουχισμού καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα από την κατοχή του κατηγορούμενου.

Φως στον τρόπο που συντελέστηκε το έγκλημα αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση. Πάντως, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν πως το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε αρκετές ώρες πριν το τηλεφώνημα, με τις αρχές να εκτιμούν πως μάλλον η δολοφονία σημειώθηκε χθες, Σάββατο (17/02), ίσως και Παρασκευή (17/02).

Τι ισχυρίζεται ο δράστης

Ο δράστης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα και είπε στις Αρχές ότι σκότωσε τον πατέρα του, αφού πρώτα τσακώθηκαν μεταξύ τους.

Από τα πρώτα στοιχεία, πάντως, φάνηκε ότι είχε προηγηθεί πάλη, καθώς ο 77χρονος έφερε και θλαστικό τραύμα στον αυχένα από αμβλύ αντικείμενο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα