“Τρύπια” η καραντίνα στη δομή της Μαλακάσας- Ακόμη 3 αλλοδαποί στην πλ. Βικτωρίας

“Τρύπια” η καραντίνα στη δομή της Μαλακάσας- Ακόμη 3 αλλοδαποί στην πλ. Βικτωρίας
Η δομή προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα σε καιρό πανδημίας κορονοϊού Eurokinissi

Μετά τους δύο μετανάστες που εντοπίστηκαν το πρωί στον Σταθμό Λαρίσης, ακόμη τρεις εντοπίστηκαν στην Πλατεία Βικτωρίας και μεταφέρθηκαν πίσω στη δομή στην οποία αδυνατούν οι αρμόδιοι να επιβάλουν αυστηρό κλοιό

Στα «χαρτιά» έχει μείνει όπως φαίνεται μόνο, η επιβολή καραντίνας μετά τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού στην δομή μεταναστών της Μαλακάσας, Αφγανοί στην συντριπτική τους πλειονότητα, αφού συνεχώς κάποιοι καταφέρνουν να διαφύγουν της προσοχής των αστυνομικών δυνάμεων και καταλήγουν να «σουλατσάρουν» στο κέντρο της Αθήνας…

Το απόγευμα εντοπίστηκαν ακόμα τρεις μετανάστες από την δομή της Μαλακάσας, να περιφέρονται ασκόπως, αυτή την φορά στην Πλατεία Βικτωρίας. Συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν με ειδικό όχημα πίσω στη δομή που διαμένουν.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί είχαν εντοπιστεί από την Αστυνομία, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν ξανά πίσω στη δομή ακόμα δύο μετανάστες από την συγκεκριμένη δομή, σε αυτή την περίπτωση από τον Σταθμό Λαρίσης.

Εν ολίγοις, φαίνεται πως οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο αδυνατούν να περιφρουρήσουν σε απόλυτο βαθμό τον περιορισμό των μεταναστών στον χώρο και οι ίδιοι από την πλευρά τους είναι προφανές ότι αδιαφορούν για τις συνεχόμενες συστάσεις που λαμβάνουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, με όσους κινδύνους έχει αυτή η πρακτική τόσο για τους ίδιους όσο και για την δημόσια υγεία αφού χρησιμοποιούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα περιστατικά αυτά, αναφέρει:

«Πρωινές και μεσημβρινές ώρες, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, οι πέντε αλλοδαποί οι οποίοι πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εξήλθαν από την δομή φιλοξενίας αλλοδαπών στη Μαλακάσα που τελεί σε καραντίνα.

Κατόπιν αυτού συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν, από ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, στην προαναφερόμενη δομή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και τους επιβλήθηκε και το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο.

Τέλος, στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις, πραγματοποιήθηκε άμεσα απολύμανση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα