Τρισδιάστατη μυωπία

Τρισδιάστατη μυωπία

Ιταλική εταιρεία θα κυκλοφορήσει τα πρώτα γυαλιά που θα διαθέτουν φακούς για μυωπία, οι οποίοι παράλληλα θα επιτρέπουν την παρακολούθηση τρισδιάστατων ταινιών. Δοκιμές σε εργαστήρια του Χόλιγουντ

Έρχονται και τρισδιάστατα γυαλιά οράσεως καθώς όπως ανακοίνωσε η ιταλική εταιρία  Luxottica σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά τα πρώτα στον κόσμο 3-D γυαλιά, που θα επιτρέπουν την παρακολούθηση τρισδιάστατων ταινιών, ενώ παράλληλα θα διαθέτουν φακούς με βάση τις συγκεκριμένες οπτικές προδιαγραφές που οι οφθαλμίατροι θα έχουν γράψει για κάθε χρήστη.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρία, οι τρισδιάστατοι φακοί έχουν δημιουργηθεί από την αμερικανική θυγατρική Oakley της Luxottica, και μπορούν να συνδυάζουν την οπτική καθαρότητα, τη διευρυμένη γωνία περιφερειακής όρασης και την ικανότητα παρακολούθησης τρισδιάστατων εικόνων.

Μάλιστα, η Luxottica χρησιμοποιεί για δοκιμές τα εργαστήρια του γνωστού στούντιο γραφικών του Χόλιγουντ DreamWorks Animation.

 “Θα είναι τα πρώτα 3-D γυαλιά στη Γη με οπτικά σωστούς φακούς”, δήλωσε η εταιρεία, ενώ το πρώτο ζευγάρι τρισδιάστατων γυαλιών θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ εντός του 2010 και στον υπόλοιπο κόσμο το 2011.

Η αγορά για τρισδιάστατα προϊόντα αρχίζει να γνωρίζει άνθηση, καθώς τόσο νέες συσκευές (π.χ. 3-D τηλεοράσεις), όσο και τρισδιάστατες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες κυκλοφορούν πλέον με μεγαλύτερη συχνότητα.

Το ιαπωνικό κέντρο οικονομικών ερευνών Fuji Chimera εκτιμά ότι μέχρι το 2015 ο αριθμός τηλεοράσεων στην αγορά, οι οποίες θα είναι εξοπλισμένες με τρισδιάστατη τεχνολογία, θα αποτελεί περίπου το ήμισυ των συνολικών τηλεοπτικών συσκευών στον κόσμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα