TUI: Ελλάδα και Κύπρος στους κορυφαίους προορισμούς για το 2022

TUI: Ελλάδα και Κύπρος στους κορυφαίους προορισμούς για το 2022
Τουρισμός στην Ελλάδα 2021 Petros Giannakouris/AP Photo

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου-μαμούθ προχωρά η γερμανική εταιρεία με κύριο στόχο τη μείωση του κρατικού δανεισμού της.

Ελλάδα, Κύπρος, Φλόριντα και Τουρκία βρίσκονται στην κορυφή των δημοφιλών προορισμών του ταξιδιωτικού κολοσσού της TUI για το καλοκαίρι του 2022, με τις κρατήσεις της εταιρείας αυτή τη στιγμή να φτάνουν τα 1,6 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 54% και +15% στη μέση τιμή πώλησης, σε σχέση με το 2019. Η εταιρεία εκτιμά ότι η θερινή σεζόν του 2022 θα φτάσει στα επίπεδα του 2019.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1,1 δισ. ευρώ, με κύριο στόχο τη μείωση του κρατικού δανεισμού της. Η αύξηση θα καλυφθεί από τον Ρώσο μεγαλομέτοχο της TUI, Unifirm Limited που ανήκει στην οικογένεια Mordashov, αλλά και από την κοινοπραξία των τραπεζών που στηρίζουν την εταιρεία.

Τα γραφεία της TUI στη Βρετανία Kirsty Wigglesworth/AP Photo

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Friedrich Joussen Rüdiger Nehmzow

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Fritz Joussen εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η εταιρεία μπορεί να βρει σύντομα το δρόμο της οικονομικής της ανάκαμψης και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι ένα ακόμη βήμα. Αναφορικά με τη ζήτηση ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ζήτηση υπάρχει. Όπου έχουν αρθεί οι κυβερνητικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, βιώνουμε αμέσως γρήγορη επιστροφή στα ταξίδια».

Για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διακίνησε περισσότερους από 2,6 εκατομμύρια πελάτες, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2020, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες οι κρατήσεις από Γερμανία και Ολλανδία έχουν ξεπεράσεις κατά πολύ τα επίπεδα του καλοκαιριού του 2019. Η καλοκαιρινή σεζόν του 2021 για την TUI έκλεισε με 5,2 εκατ. κρατήσεις, ενώ για το χειμώνα 2021-2022 οι κρατήσεις φτάνουν στο 54% του αντίστοιχου διαστήματος 2018-2019, ενώ αύξηση κατά 14% εμφανίζει η μέση τιμή πώλησης των πακέτων.

Οι πιο δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί περιλαμβάνουν τα Κανάρια Νησιά, την ηπειρωτική Ισπανία, την Αίγυπτο και το Πράσινο Ακρωτήριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα