Twitter: Τα πιο περίεργα status updates

Twitter: Τα πιο περίεργα status updates

To MEN 24 εξερευνεί το θαυμαστό κόσμο του Twitter μέσα από τα πιο πρωτότυπα, εντυπωσιακά και περίεργα status updates.

To MEN 24 εξερευνεί το θαυμαστό κόσμο του Twitter μέσα από τα πιο πρωτότυπα, εντυπωσιακά και περίεργα status updates.
(Αν)ηθικές προτάσεις

Άλλες φορές λες ότι σου έρθει στο κεφάλι και άλλες κάτι που έχεις σκεφτεί διεξοδικά. Ο maxkiesler ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και μετά από 15 χρόνια σκέψης αποφάσισε να ζητήσει σε γάμο το χέρι της emily chang. Το υπόλοιπο σώμα της emily, πάντως, απάντησε θετικά.




Από τα γεννοφάσκια του. Και λίγο πιο πριν!

Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει όριο ηλικίας για να χρησιμοποιείς το Twitter. Έτσι κάποιος «πιτσιρικάς» σκέφτηκε ότι μπορεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο microblogging από… την κοιλιά της μάνας του. Ήταν ο Τάιλερ και γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2009.




Άρης καλεί Γη: Έχουμε και νερό.

Ποιος έβγαλε πρώτος την είδηση ότι υπάρχει νερό στον Αρη. Μήπως ήταν το National Geographic; Μήπως οι New York Times; Όχι, ήταν η ομάδα του Mars Phoenix Lander της NASA που σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να δώσει μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός της εύρεσης νερού στο πιο «κατοικήσιμο» πλανήτη του ηλιακού συστήματος. Γι’ αυτό αν ακούσετε για εξωγήινους στο Twitter μην εκπλαγείτε. Η NASA θα είναι.




Με πόσες λέξεις αλλάζει ο κόσμος;

Κάποιοι θα αλλάξουν τον κόσμο με τα καλάσνικοφ, κάποιοι με τη δύναμη της τηλεόρασης και κάποιοι με 140 χαρακτήρες. Το Twestival ήταν ένα παγκόσμιο φιλανθρωπικό event τον περασμένο Φεβρουάριο και κατόρθωσε να μαζέψει 250 χιλιάδες δολάρια για το σκοπό του πόσιμου νερού σε όλο τον πλανήτη. Με τον ίδιο τρόπο το Tweetsgiving μάζεψε 10 χιλιάδες δολάρια για μια σχολική τάξη στην Τανζανία. Και πάει λέγοντας…




Τα σίδερα της φυλακής δεν είναι για το Tweeter

Ένα από τα πρώτα status updates που έκαναν αίσθηση ήταν η σύλληψη του Τζέιμς Καρλ Μπακ και ενώ κάλυπτε δημοσιογραφικά αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο. Ο φοιτητής του Berkley κατάφερε να ειδοποιήσει τους φίλους του μέσω Twitter και αυτοί με τη σειρά τους να κινητοποιήσουν τις διπλωματικές αρχές των ΗΠΑ που πέτυχαν την απελευθέρωση του.




Στο σκαμνί του Tweeter

Στις 17 Μαρτίου, ο Τζορτζ Στεφανόπουλος «κάθισε στο σκαμνί» το γερουσιαστή Τζον Μακέιν ενώπιον χιλιάδων χρηστών που παρακολουθούσαν ζωντανά. Η συνέντευξη με θέματα το Ιράκ και την οικονομία ήταν μοναδική από κάθε άποψη: Οι ερωτήσεις έπρεπε να είναι σύντομες, οι απαντήσεις επίσης και η συμμετοχή του κόσμου πέρα από κάθε δεδομένο.




Η τρέλα δεν πάει στα βουνά

Στις 3 Απριλίου 2009 μια θαυμάστρια της Ντέμι Μουρ την απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει. Η απάντηση της Ντέμι Μουρ ήταν να την ρωτήσει αν αστειεύεται. Ευτυχώς, μερικές δεκάδων ανθρώπων από τις χιλιάδες που παρακολουθούσαν ήταν πιο σοβαροί από τη Μουρ και έκαναν status update με την τοποθεσία της θαυμάστριας. Ευτυχώς την πρόλαβαν.




Έκτακτη είδηση

Εκτός από την ανακάλυψη νερού στον Άρη, το Twitter και οι χρήστες του έβγαλαν στον αέρα σημαντικές ειδήσεις όπως την προσυδάτωση ενός Airbus Α320 στον ποταμό Hudson, τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μουμπάι της Ινδίας και το σεισμό στην Κίνα το Μάιο του 2008. Αντίο RSS και Live Bookmarks δηλαδή.




Βρες την δουλειά των… updates σου

Η RedMonk, μια συμβουλευτική εταιρεία, μπήκε στο χορό του Twitter από πολύ νωρίς. Και από πολύ νωρίς αποφάσισε να πρωτοπορήσει και να προσλάβει τον Τομ Ράφτερι μέσω status update. Φυσικά, η απάντηση του Τομ περιορίστηκε στους 140 χαρακτήρες και ήταν θετική.




Ο πρώτος των πρώτων

Το πρώτο status update ήταν φυσικά του ιδρυτή της εταιρείας Τζακ Ντόρσετ στις 21 Μαρτίου 2006.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα