Τζανάκης: “Πάμε για νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Δεν έχει αποδειχτεί ότι η μουσική δημιουργεί πρόβλημα”

Τζανάκης: “Πάμε για νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Δεν έχει αποδειχτεί ότι η μουσική δημιουργεί πρόβλημα”
Κόσμος με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας InTime

Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη. Όσα είπε για την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται σήμερα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, λέγοντας πως στον απολογισμό θα ενσωματωθούν και τα θετικά self test που θα επιβεβαιωθούν μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Τζανάκης εξήγησε ότι εάν γίνουν 600.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας προσεγγίσει το “9”, τότε τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 54.000, ενώ εάν ο δείκτης είναι πιο κοντά στο 8, οι νέες μολύνσεις μπορεί να είναι κάτω από 50.000.

Σχετικά με την κορύφωση της Όμικρον, ο καθηγητής τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι το μοντέλο τη ομάδας του εξακολουθεί να εκτιμά ότι θα κορυφωθεί μεταξύ 20 με 25 Ιανουαρίου, ωστόσο εάν αποδειχθεί ότι οι γιορτές δεν έχουν εκδηλώσει το πλήρες αποτύπωμά τους και τα σχολεία συμβάλουν στη διασπορά, τότε ενδεχομένως να καθυστερήσει.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα”, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων τώρα βρίσκεται στις 35.000 και εάν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί θα μιλάμε για συνοικά 700.000 με 800.000 μολύνσεις έως το τέλος Ιανουαρίου.

Ειδικά για την Ελλάδα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται κατά μέσο όρο 590 εισαγωγές στα νοσοκομεία και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν έως και 650.

Προϊόν θεωρητικής σκέψης η απαγόρευση της μουσικής

Όσο για την απαγόρευση της μουσικής στους χώρους εστίασης, ο Νίκος Τζανάκης τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της, λέγοντας πως δεν έχει αποδειχτεί ότι ευνοεί τη διασπορά του κορονοϊού.

“Δεν έχω καταλάβει, ή τουλάχιστον δεν έχει αποδειχτεί ότι η μουσική δημιουργεί πρόβλημα. Υπάρχει μία θεωρητική σκέψη ότι όταν παίζει μουσική μιλάς δυνατά, επομένως εκτοξεύεις περισσότερα σταγονίδια και υπάρχει ένα περιθώριο να αυξηθεί η μεταδοτικότητα. Αυτή ήταν μία θεωρητική σκέψη. Ποτέ δεν έχει αποδειχτεί. Έχω την αίσθηση πως λίγο χαμηλή μουσική όταν τρως ή όταν βρίσκεσαι έξω θα βοηθήσει και την ψυχολογία και δεν θα επιβαρύνει πολύ το θέμα αυτό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα