Τζανάκης: Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα – Πρόταση για παράταση στις σχολικές διακοπές

Τζανάκης: Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα – Πρόταση για παράταση στις σχολικές διακοπές
Κόσμος στο Σύνταγμα Eurokinissi

Την άποψη πως τα μέτρα θα έπρεπε να εφαρμοστούν από σήμερα εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας. Εφιαλτική πρόβλεψη για τα κρούσματα των επόμενων ημερών.

Tην εκτίμηση για 13.000 κρούσματα την τρέχουσα εβδομάδα εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχος για την αύξηση της θετικότητας τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Αττικής, λέγοντας ότι “βράζει”, αφού όπως είπε “έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα”.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 , ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα με την κορύφωση να εκτιμάται για το διάστημα 15-20 Ιανουαρίου.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, ο καθηγητής είπε ότι επιθυμεί “να είναι τζούφια”, δηλαδή “να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους”, ενώ επεσήμανε ότι στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε.

Τέλος, πρότεινε να υπάρξει παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές στα σχολεία, η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα