Βενιζέλος: “Η ενότητα δεν κινδυνεύει”

default image

“Το μήνυμα όλης της περιφέρειας ενώνεται με το ισχυρό μήνυμα της Αττικής: η κοινωνία είναι μαζί μας, θέλει το ΠΑΣΟΚ του αύριο, θέλει ενότητα, αλλαγή και νίκη”, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην αποψινή του ομιλία στο Σπόρτινγκ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει νέο πρόεδρο γιατί χρειάζεται νέα πορεία.

“Η ενότητα δεν κινδυνεύει” ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και επισήμανε ότι όσοι δοκίμασαν τη διάσπαση ενόσω ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου: “επέστρεψαν στην αγκαλιά της παράταξης και ευτυχώς δεν στηρίζουν τη δική μου υποψηφιότητα”.

Ο κ. Βενιζέλος, τόνισε, ότι είναι, όπως και οι δύο άλλοι υποψήφιοι, εγγυητής της ενότητας. Πρόσθεσε ότι πρότεινε τη διοργάνωση κοινής συνέντευξης Τύπου με τους κυρίους Παπανδρέου και Σκανδαλίδη και πρότεινε τη δέσμευση και των τριών με υπογραφή, για σεβασμό των αποφάσεων του εθνικού συμβουλίου, των διαδικασιών εκλογής και της αποδοχής του αποτελέσματος.

“Απαντώντας” σε σύνθημα για το τέλος της δεξιάς, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει το τέλος της δεξιάς, υπό την προϋπόθεση: “να με εκλέξετε πρόεδρο”. Υπεραμύνθηκε των δημοκρατικών διαδικασιών και επισήμανε ότι κρίση ήταν το ταπεινωτικό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. “Τώρα βαδίζουμε στην έξοδο από την κρίση” είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι δεν αρκεί η ενότητα με ηττοπάθεια, αλλά χρειάζεται ενότητα με προοπτική.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι όσοι θέλουν να φέρουν το ΠΑΣΟΚ στα δικά τους μέτρα το δηλητηριάζουν με την ηττοπάθεια και τόνισε ότι “δεν γίνεται να μας φταίνε συνεχώς οι άλλοι. Μπορεί να φταίει και το δικό μας το κεφάλι”.

Απαντώντας στα περί “καθαρού ΠΑΣΟΚ” είπε ότι αυτό είναι το μικρό ΠΑΣΟΚ που αφήνει τους εκλογικούς γύρους να περνούν και πρόσθεσε ότι “το μικρό, καθαρό, αριστερό ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που φλέρταρε με το νεοφιλελευθερισμό του Μητσοτάκη και έφερε στα ψηφοδέλτια τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο, ψήφισε την αναθεώρηση του άρθρου 16, τάχθηκε κατά της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και πρότεινε ανασφάλιστη εργασία των νέων χωρίς εισφορές”.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι “το δικό μας ΠΑΣΟΚ είναι της μεγάλης κεντροαριστεράς με καθαρό λόγο για τους συμβασιούχους, την υγεία, το ασφαλιστικό και το εγγυημένο εισόδημα”.

Επισήμανε ότι τις τελευταίες έξι εβδομάδες “ξεχάσαμε τα αίτια της ήττας”, ενώ υπογράμμισε ότι η πολιτική δεν είναι λάιφ στάιλ και ότι η κυβέρνηση στήνει σκηνικό σίγουρων εκλογών, στις οποίες αν δεν πάρει την πλειοψηφία θα προσφύγει ξανά σε εκλογές. Παράλληλα τόνισε, ότι το σενάριο αυτό βασίζεται στο ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει την ίδια ηγεσία και θα είναι δεύτερο κόμμα.

“Ε, όχι. Το ΠΑΣΟΚ θα έχει άλλη ηγεσία και θα είναι πρώτο κόμμα” υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η δεξιά ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα της 11ης Νοεμβρίου “και σίγουρα δεν είμαι η προτίμησή της”.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε, επίσης, ότι στις 11 Νοεμβρίου πέραν όλων των άλλων κρίνεται και το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Και θεώρησε ως υπονόμευση την εκτόξευση λάσπης “σε ένα στέλεχος που μπορεί να κερδίσει τη δεξιά”.

Ο κ. Βενιζέλος κατέκρινε τον κ. Καραμανλή για το σύνολο της πολιτικής του και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αυτή την πολιτική αντιτάσσει σχέδιο, ενώ, πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξαναβρεθεί με την κοινωνία και θα νικήσει τη δεξιά με θέσεις, στο όνομα της ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής αριστεράς.

Στη συνέχεια της ομιλίας του είπε ότι το βράδυ της ήττας ένιωσε την ταπείνωση της παράταξης, προσθέτοντας ότι όποιος θέλει να ηγηθεί αυτής, χρειάζεται ειλικρίνεια, διαφάνεια, πάθος και θάρρος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι σε όλες τις περιοδείες του εισπράττει αγάπη και ελπίδα, ενώ πρόσθεσε ότι ακούει “και σκληρές κριτικές, τις οποίες λαμβάνει υπόψη του: η μία είναι ότι είναι πολύ έξυπνος, που αποδεικνύεται τελικά επικίνδυνη ιδιότητα και η άλλη ότι είναι εύσωμος” και έθεσε το ερώτημα μήπως υπάρχει ένας υπολανθάνων ρατσισμός. Στο ίδιο σημείο ανέφερε ακόμα ότι: “Ο Ιούλιος Καίσαρας ήθελε συνεργάτες του εύσωμους γιατί ήταν καλόκαρδοι, αλλά του ξέφυγε ένας, ο Βρούτος, ο οποίος και τον σκότωσε”.

Ο κ. Βενιζέλος “ρώτησε” τους συγκεντρωμένους αν έχουν ακούσει από τους δικούς τους συνεργάτες λόγια για “λυτρωτικές διασπάσεις” και διαγραφές και τόνισε ότι ήρθα να ενώσω και όχι να διχάσω, ενώ μίλησε και για “πραγματική ενότητα”.

Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε το “μεταμοντέρνο” ΠΑΣΟΚ του χθες, που έχασε και φλέρταρε με το νεοφιλελευθερισμό, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ του αύριο και της προοπτικής θα νικήσει, πρόσθεσε ότι δεν μιλάνε τα κείμενα, αλλά οι ψυχές και οι καρδιές των ανθρώπων, κάλεσε τους υποστηρικτές του να μεταφέρουν το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής και όλο το δημοκρατικό κόσμο να πάρει την υπόθεση της 11ης Νοεμβρίου στα χέρια του.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα