Βενιζέλος: “Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ της Κοινωνίας”

default image

"Το εγχείρημά μας έχει ανδρεοπαπανδρεϊκά χαρακτηριστικά" δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη τύπου

“Το εγχείρημά μας έχει ανδρεοπαπανδρεϊκά χαρακτηριστικά. Συγκρουόμαστε με το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου και όχι μόνο του κομματικού και τα αρχαϊκά κατάλοιπα”,τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι “θέλουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία να αναπνεύσει”.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι θέλει ένα ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας και όχι των παραγόντων, απαντώντας δε σε ερώτηση γι΄αυτούς που είναι αντίθετοι τόνισε ότι θα συμπαρασυρθούν από τη νέα δυναμική προσθέτοντας επίσης ότι μεταξύ των υποστηρικτών του κ. Γ. Παπανδρέου υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρθηκαν κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με βαρύτερους χαρακτηριστιμούς από ότι ορισμένοι καταφέρονται τώρα εναντίον του ιδίου.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι χρειάζεται τόσο ο πολιτικός λόγος όσο και τα πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να αναλύουν, να υλοποιούν και να πετυχαίνουν τους στόχους, καθώς, όπως επανειλημμένα έχει πει, δεν χάνουν τις εκλογές τα κείμενα και προσθέτοντας επίσης ότι η ΝΔ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές χωρίς να “κατεβάσει” ούτε προγραμματικό κείμενο.

Ερωτηθείς για το Ασφαλιστικό και την Παιδεία, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι κατ΄αρχήν οι θέσεις που παρουσιάζει αποτελούν εξειδίκευση και προσθήκη στο άρτιο, όπως είπε, πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως δεν αξιοποιήσαμε. Ενώ σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό χαρακτήρισε στημένη τη θεωρία για μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας λέγοντας ότι το ασφαλιστικό στην Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα δαπανών, αλλά πρόβλημα εσόδων.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να οργανώσει μετά τις 12 Νοεμβρίου μόνο του τον διάλογο για το ασφαλιστικό. Σε ό,τι αφορά το θέμα της παιδείας είπε ότι είναι το μεγάλο θέμα της χώρας στο οποίο διαφοροποιείται η δεξιά από την αριστερά, ενώ σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ είπε ότι προκαλέσαμε σύγχυση για το θέμα αυτό. Πιστεύουμε στο δημόσιο πανεπιστήμιο και μπορώ να προτείνω άμεσα μία αλλαγή στα σχολεία, όπως είναι η θέσπιση τετραετούς Γυμνασίου και διετούς Ακαδημαϊκού Λυκείου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς για την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Σανιδά για τις κάμερες, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι η παρέμβασή του υπερβαίνει τα πλαίσια της αρμοδιότητάς του, ενώ σε ό,τι αφορά την έκθεση για την μεταχείριση λαθρομεταναστών είπε ότι αισθάνεται βαθειά ντροπή γι΄αυτά που αποκαλύπτονται ότι συμβαίνουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Αναφερόμενος στις καταλήψεις των σχολείων και των πανεπιστημίων ο κ. Βενιζέλος είπε ότι γενικά δεν θέλει να διακόπτεται το σχολικό έτος, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι η κυβέρνηση που τροφοδοτεί την κρίση στην παιδεία, καθώς αδιαφορεί για οτιδήποτε δημόσιο. 

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι απαιτείται αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα και επανέλαβε ότι το μείζον θέμα δεν είναι τόσο η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ στις 11 Νοεμβρίου αλλά το σκηνικό εκλογών, το οποίο στήνει η κυβέρνηση η οποία θα πάει σε εκλογές έστω και με παραίτηση. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι “αν το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να παρακολουθεί τη δεξιά να γράφει τις σελίδες με συντηρητικό μελάνι δεν έχει παρά να σηκώσει το γάντι και να κερδίσει τις εκλογές”.

Ερωτηθείς για το θέμα με την ΠΓΔΜ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το 1993 η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου παρέλαβε το ζήτημα στη χειρότερη φάση του, εφάρμοσε την πολιτική του εμπάργκο και οδηγήθηκε στην Ενδιάμεση Συμφωνία. Πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό έχει σημασία ως ζήτημα Ελλάδας – Σκοπίων και είναι ζωτικού ενδιαφέροντος για τα Σκόπια. 

Τέλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχουν συγκροτήματα που τον υποστηρίζουν ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να σταματήσει “το καλαμπούρι” με τους υποστηρικτές και τα συγκροτήματα ιδιαίτερα από εκείνους που θα θυμήθηκαν όλα αυτά στις 18 Σεπτεμβρίου.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα