Βέροια: Απολογείται η 29χρονη μητέρα που πέταξε το βρέφος στον Αλιάκμονα – Τι θα υποστηρίξει

Βέροια: Απολογείται η 29χρονη μητέρα που πέταξε το βρέφος στον Αλιάκμονα – Τι θα υποστηρίξει
Αλιάκμονας ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε η 29χρονη που φέρεται να πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στον Αλιάκμονα. Αλλάζει τις πρώτες της καταθέσεις για το πώς βρέθηκε στο ποτάμι το παιδί.

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται η 29χρονη μητέρα που φέρεται να πέταξε στον ποταμό Αλιάκμονα το 11 μηνών βρέφος της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ωστόσο, η ίδια αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Η 29χρονη μητέρα, η οποία αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα πάνω από 10 φορές, φέρεται να ομολόγησε αρχικά την πράξη της όταν προσήχθη στην Ασφάλεια Βέροιας, ωστόσο, στη συνέχεια φέρεται να είπε “Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξε”.

Η 29χρονη κατηγορούμενη αναμένεται να υποστηρίξει πως το βρέφος έπεσε στο ποτάμι από ατύχημα και δεν το πέταξε η ίδια.

Σε σημερινές δηλώσεις του, λίγες ώρες πριν από την απολογία της, ο δικηγόρος της 29χρονης Αντώνης Μπιδέρης ανέφερε πως η εντολέας του είναι σοκαρισμένη, ενώ περιέγραψε το χρονικό της τραγωδίας, διαψεύδοντας πως η μητέρα έκανε ρεβεγιόν μετά από την φερόμενη πράξη της. Όπως τόνισε, η ίδια πήγε σε ένα ξενοδοχείο και έμεινε εκεί μόνη της μέχρι την επόμενη μέρα.

Ο ίδιος ανέφερε πως σκοπός του είναι να γίνει ορθότερος ορισμός της πράξης που της αποδίδεται.

“Αυτό που θα προσπαθήσει η υπεράσπιση και θα ζητήσει από το δικαστήριο είναι να γίνει ορθότερος ορισμός της πράξης. Να φύγουμε από το φάσμα της ανθρωποκτονίας, καθώς, από όσα έχει υποστηρίξει δεν προκύπτει πρόθεση ή ανθρωποκτόνος διάθεση. Θα γίνει ένας μεγάλος αγώνας για να περάσουμε στο φάσμα της έκθεσης, έστω της θανατηφόρας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Η μικρή μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι”

Χθες, η μητέρα του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο, μίλησε στο MEGA υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι την κατηγορούν για πράγματα που δεν έχει κάνει, ενώ έδωσε μια νέα εκδοχή για το πώς κατέληξε το μωράκι στο νερό.

Με κατηγορούν για πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και ότι το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ” φέρεται να είπε μέσα από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, όπου κρατείται μέχρι να απολογηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε κι έπεσε στο ποτάμι. Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, είχε ωραία μέρα και την πήγα βόλτα. Και την άφησα κάτω για λίγο. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε μέσα στο ποτάμι. Αυτό. Μετά δεν, δεν μπορούσα να την βγάλω από μέσα. Ναι, δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να την βγάλω”, πρόσθεσε.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης: “Αναμένουμε την απολογία της συγκεκριμένης γυναίκας, τι θα υποστηρίξει στον Ανακριτή κι αν θα διαταχθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς όπως υποστηρίζει και η οικογένεια και ο συνήγορός της υπάρχουν ψυχολογικά προβλήματα. Επιπλέον για την συγκεκριμένη γυναίκα υπάρχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικά ιδρύματα και θα πρέπει να δούμε αν τελικά θα προφυλακιστεί”.

Ερωτηθείσα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ αν υπάρχει περίπτωση να μην προφυλακιστεί απάντησε: “Αυτό θα το κρίνει ο Ανακριτής. Αν διαταχθεί μία ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, μπορεί να προκύψει ότι χρήζει νοσηλείας“.

“Στόχος μας είναι μια δίκαιη δίκη”

Για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, δήλωσε χθες, πως η 29χρονη δεν είχε συνειδητοποιήσει τι συνέβη

“Είμαστε στο δρόμο προς την ανάκριση. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μπούμε σε βάθος δικογραφίας και σήμερα θα ανασυρθούν κάποια έγγραφα. Πιθανότατα αν υπάρχει δυνατότητα, θα τη συσχετίσουμε, αν υπάρχουν, όπως ακούω από το ρεπορτάζ, άλλες δικογραφίες οι οποίες μπορεί να συσχετίζονται.

Θεωρώ ότι ίσως θα πρέπει οι δικαστές και σίγουρα ο εξαιρετικά έμπειρος ανακριτής της Βέροιας να σταθεί και σε γεγονότα που αφορούν τον καταλογισμό ή όχι της όποιας άδικης πράξης θα καταλήξει το δικαστήριο ότι έχει τελεστεί.

Ο ρόλος της υπεράσπισης δεν είναι να αθωώσει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διαπράξει ό,τι έχει διαπράξει. Ο ρόλος μας είναι να διασφαλίσουμε μια δίκαιη δίκη και να δικαστεί κάθε άνθρωπος για την άδικη πράξη που πιθανότατα έχει τελέσει και στον βαθμό που του καταλογίζεται”, υπογράμμισε.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική

Στην ερώτηση αν η 29χρονη είχε πράγματι χρειαστεί να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική ή να λάβει σχετική φαρμακευτική περίθαλψη, ο κ. Μπιδέρης δήλωσε πως “δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει”.

“Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο συντρέχει, σίγουρα θα είναι η βασική γραμμή της υπεράσπισης στο σημείο του καταλογισμού της όποιας πράξης. Ήταν τόσο σοκαρισμένη που στην πρώτη συνάντηση προσπάθησα να έχω τα γεγονότα όπως τα βίωσε, ήτοι τι έχει συμβεί και το τι μπορεί να μου περιγράψει σχετικά με τη στιγμή του γεγονότος που της καταλογίζουν.

(…) Είναι μια πράξη το “αφαιρώ τη ζωή κάποιου”, είναι η πράξη του 299, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από δόλο. Είναι μία άλλη πράξη το “αφήνω έναν άνθρωπο αβοήθητο να καταλήξει εκεί”, τόνισε.

“Θα ζητήσουμε οπτικοακουστικό υλικό από τον χώρο”

Ερωτηθείς για το αν υπήρχε περίπτωση να μην ήταν μόνη της τη μοιραία στιγμή, απάντησε:

“Μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Βεβαίως, θα ζητήσουμε οπτικοακουστικό υλικό από τον χώρο προκειμένου να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και εμείς και η δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Και κάτι τέτοιο θα το κάνουμε σήμερα”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι “Δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μου κανένας από τους οικείους της, ούτε ο πατέρας του παιδιού. Πληροφορήθηκα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ολοκληρώθηκε η τελετή (κηδεία). Με τον πατέρα δεν έχω έρθει σε καμία επαφή, δεν τον γνωρίζω και δεν έχει έρθει ούτε αυτός. Οι αστυνομικοί αυτό που είχαν να καταθέσουν το έχουν καταθέσει στη δικογραφία”.

Aκολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα