Βιασμός 24χρονης: Καταγγελίες για κύκλωμα – Τι ψάχνουν στην Κύπρο

Βιασμός 24χρονης: Καταγγελίες για κύκλωμα –  Τι ψάχνουν στην Κύπρο
Φωτο αρχείου. Getty Images

Αίτημα στις ελληνικές αρχές να διαβιβάσουν οποιαδήποτε πληροφορία ή μαρτυρία που εμπλέκουν την Κύπρο σε κύκλωμα μαστροπείας έχουν αποστείλει οι κυπριακές αρχές. Καταγγελίες από τον δικηγόρο Νίκο Διαλυνά, νομικό σύμβουλο της 24χρονης.

Σε δύο κατευθύνσεις η έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι κυπριακές αρχές για κύκλωμα μαστροπείας με πλοκάμια σε Κύπρο και Ελλάδα, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, συμπληρώνοντας πως “η κυπριακή αστυνομία για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία ή άλλα στοιχεία που να εμπλέκουν την Κύπρο σε τέτοιο κύκλωμα”.

Όπως είπε “η έρευνα που έχει ξεκινήσει αφορά τα διάφορα δημοσιεύματα και αναρτήσεις κάποιου προσώπου στην Ελλάδα που αφορά το συγκεκριμένο θέμα το οποίο διερευνάται στη Θεσσαλονίκη“.

“Στη βάση αυτών των δημοσιευμάτων” συμπλήρωσε “έχουν δοθεί οδηγίες από χθες κι έχει  ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει αυτή η εμπλοκή οποιουδήποτε Κύπριου και αν διαπράττονται αδικήματα”.

Η έρευνα, όπως είπε, έχει δυο κατευθύνσεις: “η μία αφορά το πρόσωπο που έχει προβάλει αυτούς τους ισχυρισμούς, ενας Έλληνας που βρίσκεται στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθεση να δώσει πληροφορίες και να αποστείλει επιστολή με όλες τις λεπτομέρειες”.

Για τη δεύτερη, είπε οτι χθες έστειλαν αίτημα στις ελληνικές αρχές μέσω Europol “για να μας διαβιβάσουν οποιεδήποτε πληροφορίες ή και μαρτυρίες που εμπλέκουν την Κύπρο ή οποιονδήποτε Κύπριο σε αυτήν την ιστορία ωστε να εχουμε κάτι να μπορούμε να ξεκινήσουμε”.

“Εξ όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται οτι κάποια πρόσωπα αποστέλλουν γυναίκες, στην Ελλάδα” σημείωσε.

Ο κ. Ανδρέου πρόσθεσε πως “αν προκύψει οποιαδήποτε μαρτυρία και χρειαστεί να επικοινωνήσουμε με την 24χρονη, υπάρχουν διαδικασίες με αιτήματα δικαστικής συνδρομής, ώστε να ληφθεί και κατάθεση απο την κοπέλα”, αλλά πρόσθεσε οτι προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Βιασμός 24χρονης: Καταγγελία “φωτιά” για διεθνές κύκλωμα

Ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της 24χρονης Νίκος Διαλυνάς μιλώνστας το πρωί της Πέμπτης σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για διεθνές κύκλωμα που εκμεταλλεύεται νεαρές κοπέλες.

Όπως είπε, εχουν παρέμβει οι εισαγγελικές αρχές της Κύπρου μετά απο καταγγελία που έγινε από Αθήνα και διαβιβάστηκε στον βουλευτή Χριστοφίδη του ΑΚΕΛ, ότι υπήρξαν Κύπριοι στο πάρτι όπως και κοπέλες που ήρθαν από Κύπρο.

“Υπάρχουν διάφοροι ψαράδες που ψαρεύουν κοριτσάκια με τζάμπα ποτά και μεγάλη ζωή και μετά ερχεται η κόκα, η εξάρτηση και η πορνεία. Η κόκα εχει γίνει ο βασιλιάς των ναρκωτικών” είπε χαρακτηριστικά.

Καταπέλτης για τις τοξικολογικές

Αναφερόμενος στις τοξικολογικές χαρακτήρισε “απαράδεκτο  να μην εχουν βγει τα αποτελέσματα μετά απο 20 μέρες” και διέψευσε τις πληροφορίες οτι καθυστέρησαν λόγω κορονοϊού ή οτι εστάλησαν στο εξωτερικό. “Την απάντηση θα την δώσει ο διευθυντής του τοξικολογικού εργαστηρίου” είπε χαρακτηριστικα.

“Πώς θα ανοιξουν στόματα οταν τα αντανακταστικά των ελληνικών αρχών δεν είναι γρήγορα;” πρόσθεσε ο κ. Διαλυνάς”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα