Vicky Stam. Tsohas. Alma libre. Η ζωή της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο

Vicky Stam. Tsohas. Alma libre. Η ζωή της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο

Η Βίκυ Σταμάτη στη "Φωλιά του Κούκου". Οι φράσεις στους τοίχους που γράφει και η εμμονή της ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι "καθαρός" (Pics)

Αχτένιστη, αφημένη και χαμένη στις σκέψεις της. Καθισμένη κατάχαμα μπροστά από την πόρτα του δωματίου της πάνω σε ένα μαξιλάρι, κρατάει αγκαλιά το λούτρινο σκυλάκι που ανήκει στο γιο της. Κάποτε στόλιζε το “αμαρτωλό” σπίτι με μικροέπιπλα, κουρτίνες και κορδόνια αξίας 170.000 ευρώ. και τώρα μένει να κοιτάει το κενό.

Πρόκειται για την Βίκυ Σταμάτη, η οποία από το βασιλικό γάμο στο Παρίσι, βρέθηκε σε ένα κελί στο Δρομοκαΐτειο.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, σε τετρασέλιδο ρεπορτάζ με λεζάντα “Τα απομεινάρια μιας κοσμικής”, η Βίκυ Σταμάτη φορά τη νέα της “στολή” στην προσωπική της “φωλιά του κούκου” και το μόνο που δεν αποχωρίζεται είναι η βέρα στο δεξί, ούτε και την πεποίθηση ότι ο σύζυγός της, που την επισκέπτεται παίρνοντας ειδική άδεια είναι “καθαρός” και αναμάρτητος.

Στο δίκλινο δωμάτιο όπου νοσηλεύεται η Βίκυ Σταμάτη οι τοίχοι και οι πόρτες είναι ζωγραφισμένα και γεμάτα με φράσεις και τσιτάτα όπως “Εάν βρίσκεσαι εκεί που σε τοποθέτησε ο Θεός, εκεί που σε άφησε εκεί θα έρθει να σε συναντήσει” ενώ υπογράφει με το «Vicky Stam. Tsohas. Alma libre» που θα πει “ελεύθερη ψυχή”.

Φράσεις όπως “Τα παιδιά θέλουν γονείς όχι ψυχίατρο”, “Η συγκίνηση είναι το πολυτιμότερο πετράδι στο στέμμα της ανωτερότητας” είναι γραμμένες με καλλιγραφικά γράμματα στους τοίχους, τις οποίες έχει η ίδια γράψει. Η Βίκυ Σταμάτη ζωγραφίζει και γράφει όλη την ώρα. Οι ειδικοί λένε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος έκφρασης δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια συναισθηματική αντίδραση.

 

Ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Φουντουλάκης είχε μάλιστα πει στο εφετείο ότι η Βίκυ Σταμάτη “κάνει διαρκώς σχέδια για το πώς θα πεθάνει”.

Η ίδια φέρεται να λέει “Δε νομίζω ότι ο άνθρωπος μου έχει αμαρτίες. Είναι ένας άνθρωπος βιολογικά και κυτταρικά ευγενής. Για μένα και το παιδί μου, ο ανδρας μου είναι το Α και το Ω. Άλλοι έχουν αμαρτίες. Άλλοι θα πρέπει να έχουν πρόβλημα με τον ύπνο τους, όχι ο άντρας μου”.

Σύμφωνα με το δημοσίευα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, παίρνει επίσημες άδειες από τη Διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού για να επισκεφτεί τη σύζυγό του. Μεταφέρεται με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και οι σύνοδοί αστυνομικοί φορούν αλεξίσφαιρο, και εχουν μαζί τους χειροπέδες και περίστροφο, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει κάνουν βόλτες έξω πιασμένοι χέρι-χέρι.

 

“Οι πωλήτριες την έλεγαν “Μαρία Αντουανέτα” επειδή τους φερόταν υποτιμητικά, σαν μια πραγματικά, απομονωμένη από τον κόσμο βασίλισσα. Σήμερα είναι αποκομμένη από τον κόσμο αλλά μακριά από το αγαπημένο της παιδί, ζώντας στο μικρό κελί της, χωρίς Oscar de la Renta, χωρίς χτένες Hermes των 1.000 ευρώ, χωρίς τίποτα περιττό. Μόνο ένα βαρύ κατηγορητήριο να στοιχειώνει τις ατελείωτες ώρες της μοναξιάς της”, σημειώνει η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι “η Βίκυ Σταμάτη έχει περάσει 435 μέρες εγκλεισμού στο Δρομοκαΐτειο, μετρώντας τις μέρες και τις ώρες, όπως δεν έκανε ποτέ με τα χρήματα που σκόρπαγε”, σχολιάζει η εφημερίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα