Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης δράστη μετά την απόπειρα διάρρηξης στα Βριλήσσια

Διαβάζεται σε 3'
Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης δράστη μετά την απόπειρα διάρρηξης στα Βριλήσσια
GLOMEX/MEGA

Επεισοδιακή ήταν η καταδίωξη που ακολούθησε την απόπειρα διάρρηξης σε συγκρότημα κατοικιών στα Βριλήσσια. Βίντεο από τη σύλληψη ενός εκ των δραστών.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη διαρρηκτών που επιχείρησαν να κάνουν διάρρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στα Βριλήσσια το πρωί της Κυριακής (06/04) εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας καταγράφεται ο ένας δράστης αφού έχει εγκαταλείψει όχημα με το οποίο προσπαθούσε να διαφύγει από αστυνομικούς, να τρέχει στον κεντρικό πεζόδρομο στο Χαλάνδρι. Οι αστυνομικοί τον κυνηγούν.

Λίγα λεπτά μετά τον ακινητοποιούν κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και του περνούν χειροπέδες, όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το MEGA.

Το χρονικό της απόπειρας διάρρηξης και το ανθρωποκυνηγητό

Λίγο πριν τις 8 το πρωί της Κυριακής (06/04), τρία άτομα αποπειράθηκαν να παραβιάσουν πόρτες και να εισέλθουν σε σπίτια του συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν συναγερμοί, ενώ έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους, ανάμεσά τους και από τον γνωστό παρουσιαστή Σάββα Πούμπουρα που διαμένει εκεί, οι οποίοι τους φώναξαν και τους κυνήγησαν.

Ο ένας εξ αυτών δεν παράτησε την προσπάθειά του, επέστρεψε και προσποιούμενος ότι πονούσε, έξω από την πόρτα ενός ενοίκου, ο δεύτερος άνοιξε την πόρτα να δει τι συμβαίνει. Τότε ο δράστης τον έσπρωξε και εισέβαλε μέσα στο σπίτι του για να αρπάξει ό,τι προλάβαινε, χωρίς πάλι να τα καταφέρει, καθώς οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν κληθεί, έφτασαν στο σημείο.

Οι δράστες τότε τράπηκαν σε φυγή, ο ένας τρέχοντας και οι άλλοι δύο πρόλαβαν να μπουν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, κατά την οποία μία αστυνομικός έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ οι συνάδελφοί της κατάφεραν και ακινητοποίησαν τον έναν δράστη στην οδό Χελμού, όπου και τον συνέλαβαν.

Στο μεταξύ, είχε ενημερωθεί το κέντρο επιχειρήσεων για τον εντοπισμό και των συνεργών του και συνεχίστηκε η καταδίωξη και οι αναζητήσεις.

Επί της οδού Πεντέλης στο ύψος ενός πρατηρίου καυσίμων, ο ένας από τους δύο δράστες που επέβαινε στο αυτοκίνητο, κατέβηκε από αυτό και συνέχισε πεζός την διαφυγή του και αναζητείται, ενώ ο άλλος συνέχισε με το αυτοκίνητο και εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο Χαλάνδρι, στην συμβολή των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Χαϊμαντά, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής ενώ οι έρευνες για τον τρίτο συνεχίζονται, όπως επίσης συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα