Βόλος: Ηλικιωμένη ασθενής διέκοψε τη θεραπεία λόγω νοσηλίων

Βόλος: Ηλικιωμένη ασθενής διέκοψε τη θεραπεία λόγω νοσηλίων

Σε τι σημείο έφτασε μία 70χρονη, που είχε υποστεί έμφραγμα προκειμένου να μην "φουσκώσουν" και άλλο τα νοσήλια, που θα κατέβαλε

Εξιτήριο πριν ολοκληρώσει τη θεραπεία της πήρε μια ηλικιωμένη, που νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο του Βόλου, όταν ενημερώθηκε για το ύψος των νοσηλίων που θα έπρεπε να καταβάλει. Όλα αυτά όμως, χωρίς κάποιος να την ενημερώσει ότι ως ανασφάλιστη, δικαιούταν δωρεάν νοσηλεία και φαρμακευτική αγωγή.

Η 70χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο τον Αύγουστο και παρέμεινε για πέντε μέρες, εκ των οποίων τις δύο ήταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας με έμφραγμα. Όταν, όμως, έμαθε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή τα νοσήλια έφταναν τα 900-1.000 ευρώ, αποφάσισε να φύγει, πιστεύοντας ότι έτσι θα μείωνε τα έξοδα, καθώς δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν στο νοσοκομείο για τα δικαιώματα της.

Το Κέντρο Υποστήριξης του Πολίτη, που λειτουργεί στο νοσοκομείο, δεν προέβη στις σχετικές ενέργειες, με την 70χρονη να απευθύνεται στο Δίκτυο Υπεράσπισης Ανασφάλιστων, το οποίο την κατεύθυνε να κάνει τα προβλεπόμενα για να συγκληθεί η τριμελής επιτροπή του νοσοκομείου και να εξετάσει την κατάσταση της υγείας της. Όπως και έγινε, απαλλάσσοντας την εν τέλει από τα νοσήλια.

Πληροφορίες από taxydromos.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα