Βόλος: Καταδικάστηκε ο 36χρονος που είχε μαχαιρώσει την πρώην σύντροφό του

Βόλος: Καταδικάστηκε ο 36χρονος που είχε μαχαιρώσει την πρώην σύντροφό του
Δικαστήριο EUROKINISSI

Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε ο 36χρονος από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας που είχε μαχαιρώσει την πρώην σύντροφό του στον λαιμό και την πλάτη, μπροστά στο παιδί τους. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Λάρισας έκρινε ένοχο και επέβαλε 7 χρόνια κάθειρξης στον 36χρονο, που μαχαίρωσε την 32χρονη πρώην σύντροφό του στον λαιμό και την πλάτη, μπροστά στο παιδί τους, τον Μάιο του 2018, στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον δράστη, ο οποίος αφού ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίστηκε ότι τη στιγμή της επίθεσης ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο Εισαγγελέας είχε προτείνει να μετατραπεί η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά επικίνδυνη σωματική βλάβη και να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό ότι μεγαλώνει το παιδί τους.

Ωστόσο, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα Ταχυδρόμος, το ζευγάρι μετά από κάποια χρόνια που συζούσε, χώρισε. Το παιδί που είχαν αποκτήσει μεγάλωνε με τον πατέρα. Το απόγευμα της 18ης Μαϊου του 2018, ο δράστης μετέβη στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε η αδερφή της πρώην συντρόφου του και περίμενε. Μαζί του, στο αυτοκίνητο, είχε και το μικρό παιδί τους.

Μόλις η πρώην σύντροφος του κατέβηκε από το σπίτι, άρχισαν να λογομαχούν. Ο δράστης έβγαλε έναν σουγιά και τη μαχαίρωσε στον λαιμό και στην πλάτη και μετά τράπηκε σε φυγή. Οι γείτονες ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, η οποία άρχισε να αναζητά τον δράστη.

Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική, όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες, μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία της,

Ο δράστης εντοπίστηκε στο σπίτι του, σε δημοτική ενότητα έξω από τον Βόλο, όπου και συνελήφθη.

Η απολογία του δράστη

Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε την πράξη του λανθασμένη, υποστηρίζοντας ότι λειτούργησε εν βρασμώ και υπό την επήρεια αλκοόλ. “Είχα πιει. Θόλωσα και έβγαλα το μαχαίρι. Δεν είχα σκοπό να της κάνω κακό. Πήγα για να συζητήσουμε. Το απέφευγε. Το παιδί το έχει εγκαταλείψει και το μεγαλώνω μόνος μου. Ήθελα να συνεννοηθούμε για θέματα που αφορούν στο παιδί μας”, είπε.

Υποστήριξε επίσης ότι η παθούσα εγκατέλειψε το παιδί τους και αρνούνταν να το δει και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, διότι αν πάει φυλακή το παιδί θα μείνει μόνο του. Δεν φέρεται, πάντως, να μπόρεσε να δώσει καμία επαρκή εξήγηση γιατί κουβαλούσε μαζί του σουγιά, με τον οποίο τραυμάτισε την πρώην σύντροφό του.

Από την πλευρά της η γυναίκα που δέχτηκε την επίθεση περιέγραψε λεπτομερώς στο δικαστήριο τις δύσκολες ώρες που βίωσε όταν τραυματίστηκε, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην σύντροφός της την περίμενε στην πυλωτή της πολυκατοικίας αποφασισμένος να της κάνει κακό, διότι την αναζητούσε επί ώρες στο κινητό.

“Όταν κατέβηκα να του ζητήσω να φύγει, έγινε ό,τι έγινε” ανέφερε και περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη τη στιγμή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα