Βόλος: Κραυγή αγωνίας από τους καταστηματάρχες για τα νεκρά ψάρια – Το σχέδιο που εξετάζουν

Διαβάζεται σε 2'
Νεκρά ψάρια στον Βόλο
Νεκρά ψάρια στον Βόλο ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI

Συνεχίζεται για ακόμη μια μέρα το δράμα στην παραλία του Βόλου όπου χιλιάδες νεκρά ψάρια έχουν καλύψει τη θάλασσα. Για ανυπόφορη κατάσταση κάνουν λόγοι οι καταστηματάρχες.

Σε μία απέραντη “ψαροθάλασσα” έχει μετατραπεί εδώ και λίγες ημέρες η θάλασσα του Βόλου, με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια να εξακολουθούν να αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής, την ώρα που οι υπεύθυνοι μεταθέτουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη.

Μιλώντας στο OPEN ο ιδιοκτήτης επιχειρήσεων στον Βόλο, Γιώργος Τερζάκης έκανε λόγο για ανυπόφορη κατάσταση στο λιμάνι της πόλης και συνθήκες καταστροφής.

Δεν σταματάει αυτή η καταστροφή. Τα ψάρια που είναι μέσα στη θάλασσα είναι τεράστια, από χθες ξεκίνησαν συνεργεία με αγροτικά και βάρκες να μαζεύουν ψάρια αλλά με το που τελειώσουν το μάζεμα σε μία ακτή, σε μισή ώρα είναι και χειρότερα τα πράγματα.

Εδώ και έναν χρόνο δεχόμαστε χτυπήματα στην περιοχή, είτε από μία φωτιά είτε από πλημμύρες, ήρθε μετά η πανώλη και τώρα τα ψάρια”, ανέφερε αρχικά ο κ. Τερζάκης, τονίζοντας πως εξαιτίας όλων αυτών πολλά μαγαζιά αναγκάστηκαν είτε να κλείσουν είτε να απολύσουν τους εργαζομένους τους, καθώς η ήδη μειωμένη τουριστική κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και της Ένωσης Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης εξετάζει την κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου και την πιθανή αγωγή, με τον κ. Τερζάκη να αναφέρει πως το σχέδιο για την επίλυση του προβλήματος είναι τα ψάρια να μεταφέρονται με φορτηγά σε εταιρεία καύσης στη Λάρισα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα