Βόλος: Στα “κάγκελα” οι αγρότες για τις αποζημιώσεις από τις περσινές κακοκαιρίες

Διαβάζεται σε 2'
Διαμαρτυρία αγροτών
Διαμαρτυρία αγροτών Stringer / SOOC

Κινητοποιήσεις των αγροτών του Πηλίου, με αποκλεισμό μεγάλου μέρους του κέντρου του Βόλου. Ζητούν άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις από τις περσινές κακοκαιρίες.

Σε κινητοποιήσεις με αγροτικά αυτοκίνητα, διανυκτερεύσεις σε σκηνές έξω από κρατικά κτίρια και με αποκλεισμό μεγάλου μέρους του κέντρου του Βόλου έχουν προχωρήσει από απόψε, Τετάρτη (31/7), εκατοντάδες αγρότες, κυρίως από το Πήλιο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητώντας να αποζημιωθούν πλήρως για τις μεγάλες καταστροφές που επέφερε στην παραγωγή τους η κακοκαιρία Daniel.

Οι αγρότες, προερχόμενοι κυρίως από τις σημαντικές αγροτικές περιφέρειες της Ζαγοράς, του Μουρεσίου, του Κισσού και κυρίως του Ανατολικού Πηλίου, έκαναν μία μεγάλη προσυγκέντρωση κοντά στα Χάνια και στη συνέχεια κινήθηκαν προς τον Βόλο, φτάνοντας με εκατοντάδες αγροτικά αυτοκίνητα έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου απέκλεισαν τις λεωφόρους Αναλήψεως και Ιωλκού. Σύμφωνα με δηλώσεις τους, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, αλλά θα διανυκτερεύσουν στήνοντας σκηνές στον προαύλιο χώρο του κτιρίου.

magnesianews.gr

Οι κινητοποιήσεις γίνονται, όπως λένε οι αγρότες και παραγωγοί, επειδή με το θέμα των αποζημιώσεων επικρατεί μία κατάσταση αδικαιολόγητη, όπου κυριαρχούν οι αδικίες και οι καθυστερήσεις – και οι αποζημιώσεις πρέπει να είναι δίκαιες από την πλευρά του ΕΛΓΑ και να πραγματοποιηθούν με ίδιο τρόπο καταβολής σε όλους, όπως ακόμη και να καλυφθούν οι διαφορές μεταξύ συναδέλφων.

magnesianews.gr

Παράλληλα, οι αγρότες-παραγωγοί ζητούν να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι δύο σφοδρές κακοκαιρίες που σάρωσαν τη Μαγνησία τον Σεπτέμβριο του 2023 και να θωρακιστεί το Πήλιο με αντιπλημμυρικά έργα.

Επίσης οι αγρότες του Πηλίου ζήτησαν να γίνει άμεσα και μια συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα