Βουλή: Συγκέντρωση ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία

Βουλή: Συγκέντρωση ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας news 24/7

Στο Σύνταγμα έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις βάσεις, ζητώντας να μην ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή. Θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Την ώρα που η συζήτηση εντός του κοινοβουλίου είναι σε εξέλιξη, και η ψηφοφορία για την ελληνοαμερικανική συμφωνία αναμένεται αργά το βράδυ, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην στρατιωτική συμφωνία, πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούν στην αμερικανική Πρεσβεία. 

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα της, στόχος του συλλαλητηρίου είναι: ” Να καταδικάσουμε μαζικά την ανανέωση, επέκταση και ενίσχυση της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Να απαιτήσουμε η Συμφωνία αυτή να ακυρωθεί, να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας news 24/7

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της β’ φάσης του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ τον Οκτώβρη του 2019, αλλά και με τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που “πίνουν νερό” στο όνομα των Ευρωατλαντικών σχεδιασμών, φέρνει προς επικύρωση στη Βουλή την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία που: Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να αξιοποιεί ακόμη και πολιτικές υποδομές (αυτοκινητοδρόμους, λιμάνια, κλπ) για τις εκάστοτε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές ανάγκες. Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α.

Εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει “απόβαση” στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών Ισραήλ, Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος, κλπ. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, στο Ιράν, στον Περσικό Κόλπο, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης”. 

Στα αιτήματα της επιτροπής είναι, να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας, να αποσυρθεί η οποιαδήποτε συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και τέλος να αποδεσμευτεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα