Weapons of Choice: Τα καλύτερα Gaming Mouse της αγοράς

Weapons of Choice: Τα καλύτερα Gaming Mouse της αγοράς

O οδηγός του ΜΕΝ 24 με τα καλύτερα ποντίκια για gaming: Μοντέλα, τεχνικά χαρακτηριστικά, τιμές και ότι πρέπει να γνωρίζεις για το όπλο της επιλογής...

O οδηγός του ΜΕΝ 24 με τα καλύτερα ποντίκια για gaming: Μοντέλα, τεχνικά χαρακτηριστικά, τιμές και ότι πρέπει να γνωρίζεις για το όπλο της επιλογής σου!Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Αυτό που ψάχνεις σε ένα gaming ποντίκι είναι ταχύτητα, ακρίβεια, εργονομία και κατά προτίμηση ασύρματη λειτουργία. Το τελευταίο, ωστόσο, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την τιμή του ποντικιού και αν δεν ανήκεις στη γενιά των 35άρηδων αθεραύπευτων gamer τότε τα +100 ευρώ της τιμής μπορεί να φανούν αποθαρρυντικά. Αν εξαιρέσουμε λοιπόν το wireless ιδού τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις:




Ευαισθησία (DPI/CPI)



Όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά είναι η γενική αρχή αλλά υπάρχει ένα όριο. Το ποντίκι πρέπει να ακολουθεί το χέρι και αυτό σημαίνει να μην ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο ακριβές από τη φυσική κίνηση. Τα κορυφαία ποντίκια gaming βρίσκονται πάνω από τα 5000 Dpi αλλά το μυστικό είναι η προσαρμογή από τα 2000 μέχρι τα 5700 με ξεχωριστό πλήκτρο κάτι που δίνει δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες του παιχνιδιού.




Προγραμματιζόμενα πλήκτρα



Εδώ η βασική αρχή “όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά” ισχύει στο ακέραιο (με την εξαίρεση κάποιων μοντέλο της Razer που έχουν αριθμητικό πληκτρολόγιο). Συνήθως 7 έως 10 πλήκτρα και δυνατότητα αποθήκευσης των ρυθμίσεων είναι ότι χρειάζεσαι.




Ρυθμιζόμενο βάρος



Άλλοι έχουν βαρύ χέρι άλλοι έχουν ελαφρύ χέρι και εσύ θα πρέπει να βρεις το ποντίκι που θα ταιριάξει με το χέρι σου. Για να μη προβληματίζεσαι υπάρχουν μοντέλα με ρυθμιζόμενο βάρος από περίπου 5 έως 30 επιπλέον γραμμάρια.




Εργονομία



Το ζήτημα της εργονομίας είναι κεφαλαιώδες καθώς οι πολλές ώρες gaming μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τραυματισμούς. Σε ότι αφορά τη λαβή υπάρχουν δύο κατηγορίες: Αυτοί που χρησιμοποιούν λαβή δακτύλων και αυτοί που αναπαύουν την παλάμη τους στο ποντίκι. Εδώ δυστυχώς θα πρέπει να βρεις τη λαβή που σου αρμόζει καθώς υπάρχει ένα μόνο μοντέλο που καλύπτει και τις δύο περιπτώσεις.




Logitech G500



Το G500 είναι η εξέλιξη του δημοφιλούς G5, ενός από τα πιο εργονομικά μοντέλα που κυκλοφόρησαν ποτέ. Η ανάλυση του ρυθμίζεται από τα 200 στα 5700dpi με ειδικό πλήκτρο, η μέγιστη επιτάχυνση φτάνει τα 3G ενώ είναι το πιο γρήγορα της σειράς gaming της Logitech με 4,2m/sec. Εκτός από τις υψηλές επιδόσεις το G500 διαθέτει το ρεκόρ προγραμματιζόμενων πλήκτρων κάτι που το καθιστά ιδανικό για τα macros στα MMO και RPG παιχνίδια. Τέλος με ένα αποσπώμενο συρταράκι μπορείς να προσθέσεις μέχρι 27 γραμμάρια.




Τιμή: Από 46 ευρώ









Razer Mamba



Έχει τη μεγαλύτερη επιτάχυνση με 3,5G, υψηλή ανάλυση 5600 dpi, 7 ανεξάρτητα προγραμματιζόμενα πλήκτρα Αν αυτά φαίνονται λίγα σε σύγκριση με ένα από τα παραπάνω Logitech ή τα 100 ευρώ φαίνονται πάρα πολλά σκέψου πιο άλλο δίνει διπλή ασύρματη/καλωδιακή λειτουργία και gaming σχεδίαση: Τουλάχιστον για το τελευταίο κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει ένα στη συλλογή του!




Τιμή: Από 100 ευρώ









Razer Imperator



Τo «Razer του φτωχού» κοστίζει μόλις 55 ευρώ και έχει ότι πρέπει να έχει ένα καλό Razer: Αισθητήρα 5600 Dpi, 3,5G και 7 προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Ο λόγος που κοστίζει κάτι λιγότερο από τα μισά χρήματα του Mamba είναι ότι δεν είναι ασύρματο.




Τιμή: Από 60 ευρώ









Microsoft Sidewinder



Αν και το λέιζερ που διαθέτει φτάνει μόλις τα 2000 Dpi, το Microsoft Sidewinder μπαίνει άνετα στη λίστα των καλύτερων gaming ποντικιών με χαρακτηριστικά που μοιάζουν με αυτά της σειρά G της Logitech. Εχουμε και λέμε λοιπόν: Σύστημα μεταβλητού βάρους με βαράκια, 5 προγραμματιζόμενα πλήκτρα, ένα για τη ρύθμιση του Dpi και μια οθόνη LCD για καταγραφή macro στα ΜΜΟ και στα RPG. Τα βασικά του πλεονεκτήματα, ωστόσο, είναι η τιμή του (60 ευρώ) και ο Joystick σχεδιασμός του.




Τιμή: Από 35 ευρώ









Logitech G9x



Εκτός από λέιζερ υψηλής ανάλυσης 5700 dpi, προγραμματιζόμενα πλήκτρα και δυνατότητα αποθήκευσης των ρυθμίσεων σου, το Logitech G9x φέρνει δύο νέες επαναστατικές καινοτομίες: Αποσπώμενη κάσα ώστε να εξυπηρετεί τόσο αυτούς που χρησιμοποιούν τα δάκτυλα τους όσο και αυτούς που ακουμπάνε την παλάμη στο ποντίκι. Παράλληλα παίρνει βαράκια για να μπορείς να ρυθμίσεις το βάρος στα επίπεδα που θέλεις και διαθέτει μια από τις υψηλότερες ταχύτητες της αγοράς (3,8m/sec)




Τιμή: Από 70 ευρώ






Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα