Χαλκιδική: 12χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητή του

Διαβάζεται σε 2'
Βία ανηλίκων (Φωτογραφία αρχείου)
Βία ανηλίκων (Φωτογραφία αρχείου) iStock

Θύμα ξυλοδαρμού από 13χρονο συμμαθητή του κατήγγειλε ότι έπεσε ένας 12χρονος σε σχολείο της Χαλκιδικής. Συνελήφθη ο ίδιος και οι γονείς του.

Την ανεξέλεγκτη τροπή που παίρνει η βία ανηλίκων αναδεικνύει ακόμη ένα περιστατικό ξυλοδαρμού ενός 12χρονου από 13χρονο συμμαθητή του στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ανήλικου, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/9) έξω από σχολείο σε περιοχή του δήμου Κασσάνδρας, με τον 12χρονο να απευθύνεται για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε Κέντρο Υγείας.

Από την Αστυνομία συνελήφθησαν ο 13χρονος και οι γονείς του, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον συνεργό του ανήλικου, η ταυτότητα του οποίου παραμένει, μέχρι στιγμής, άγνωστη.

Το χρονικό της καταγγελίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη (25/9) όταν το παιδί πήγε στο σχολείο και φέρεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Ο 12χρονος επιστρέφοντας σπίτι μίλησε στους γονείς του, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τη Διεύθυνση του σχολείου. Η κίνησή τους αυτή, ωστόσο δεν άρεσε στους ανήλικους.

Έτσι αποφάσισαν να στήσουν καρτέρι στο παιδί και να το ξαναχτυπήσουν.

Το δεύτερο περιστατικό το πρωί της Δευτέρας (30/9) και συγκεκριμένα, έξω από το σχολείο σε περιοχή του δήμου Κασσάνδρας, με τον 12χρονο να απευθύνεται για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε Κέντρο Υγείας.

Σε βάρος του 13χρονου φερόμενου ως θύτη και των γονιών του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον συνεργό του ανήλικου, η ταυτότητα του οποίου παραμένει, μέχρι στιγμής, άγνωστη.

Η μητέρα του 12χρονου, μιλώντας στο Live News, ανέφερε ότι το παιδί φοβήθηκε αρχικά να μιλήσει στο σπίτι για τη φρίκη που έζησε.

«Πήγα στο σχολείο, μιλήσαμε στους καθηγητές και τα παιδιά ζήτησαν συγγνώμη αλλά το ξαναέκαναν», πρόσθεσε και τόνισε ότι ο γιος της «είναι πολύ φοβισμένος. Θα συνεχίσει όμως να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα