Χαλκιδική: Δύο συγκεντρώσεις από το “Κίνημα της πετσέτας” σε Νικήτη και Ποτίδαια

Χαλκιδική: Δύο συγκεντρώσεις από το “Κίνημα της πετσέτας” σε Νικήτη και Ποτίδαια
Παραλία στη Χαλκιδική MotionTeam

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το "Κίνημα της Πετσέτας", καθώς δύο συγκεντρώσεις πολιτών πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Χαλκιδική κατά την κατάληψη των παραλιών από ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Δύο διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή (06/08) στη Χαλκιδική, στις περιοχές Νικήτη και Ποτίδαια, από τα μέλη του νεοσύστατου “κινήματος της πετσέτας” που αντιτίθεται στην τάση να γεμίζουν οι παραλίες από ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η μία πραγματοποιήθηκε στις 10:30 στην Ποτίδαια στον Λεμονή και η άλλη, την ίδια ώρα, στο γήπεδο της Νικήτης, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αυθαιρεσίες που γίνονται από την πλευρά των beach bar.

Το "Κίνημα της Πετσέτας" στις παραλίες της Χαλκιδικής The Opinion

Ομάδα πολιτών στην Νικήτη, πραγματοποίησε παρέμβαση σε beach bar, όπου ενημέρωσε τους λουόμενους για το σοβαρό πρόβλημα της προσβασιμότητας στις παραλίες, ενώ σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και καταγραφή του προβλήματος.

Το "Κίνημα της Πετσέτας" στις παραλίες της Χαλκιδικής The Opinion

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα theopinion.gr στο σημείο που πραγματοποίησαν παρέμβαση οι πολίτες έσπευσαν δύο περιπολικά της αστυνομίας.

Αύριο, Δευτέρα (07/08) στις 11.30 το πρωί, αναμένεται κινητοποίηση στο δημαρχείο Νικήτης.

“Δύο μήνες περιμένουμε να δουλέψουμε που έχει τουρισμό”

Μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1, ιδιοκτήτης beach bar στη Χαλκιδική ανέφερε μεταξύ άλλων πως το φαινόμενο της κοσμοσυρροής στη θάλασσα δεν συναντάται μόνο στις παραλίες, τονίζοντας μάλιστα πως και εκείνοι από την πλευρά τους περιμένουν να δουλέψουν δύο μήνες.

“Ο τουρισμός είναι κάτι περισσότερο από ότι πρέπει. Το φαινόμενο του να υπάρχει κοσμοσυρροή δεν το συναντάμε μόνο στη θάλασσα, το συναντάμε και στις εθνικές οδούς, στα πάρκινγκ, στους πεζόδρομους, παντού σε όλη την Ελλάδα. Αυτούς τους δύο μήνες θέλουμε να δουλέψουμε και αν κάποιοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, καλώς κάνουν και διαμαρτύρονται, αλλά έχει χώρους και για αυτούς. Αλλά ένα κίνημα, όπως αυτό της ‘Πετσέτας’ δεν νομίζω ότι συνάδει με μία τουριστική περιοχή που περιμένουμε να ζήσουμε όλοι από τον τουρισμό“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση της Χαλκιδικής, εδώ και χρόνια συντελείται σωρεία παραβάσεων στις παραλίες της, από beach bar ή ξενοδοχεία. Η δημιουργία ομάδας στο Facebook “Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική”, συγκέντρωσε σε πολύ μικρό διάστημα χιλιάδες μέλη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, επιχειρήσεις έχουν κλείσει τη δίοδο στον αιγιαλό και ο μόνος τρόπος για να έχει κανείς πρόσβαση είναι να καταβάλλει αντίτιμο, ενώ η εικόνα με τις ξαπλώστρες να φτάνουν μέχρι το κύμα που κλείνουν όλη την παραλία, είναι ο κανόνας.

Το ξέσπασμα κατοίκων και παραθεριστών άρχισε από την Πάρο και τη Νάξο, και στη συνέχεια ο κόσμος άρχισε να οργανώνεται και στη Χαλκιδική, μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα