Χαλκιδική: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο λούνα παρκ

Διαβάζεται σε 2'
Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική
Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/INTIME

Eλεύθεροι αφέθηκαν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στη Χαλκιδική και ο χειριστής του παιχνιδιού που συνελήφθησαν για τον θάνατο του 19χρονου.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 19χρονος.

O 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού, τμήμα του οποίου έσπασε, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πολυγύρου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωση της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση του 58χρονου και του 21χρονου.

Σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του 21χρονου για θανατηφόρα έκθεση.

Υπενθυμίζεται πως ο 19χρονος παραθέριζε στη Χαλκιδική με την οικογένειά του και επισκέφτηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/08) το λούνα παρκ για να διασκεδάσει. Τελικά οι ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές μετατράπηκαν σε τραγωδία αφού ο 19χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν έσπασε το παιχνίδι με τις περιστρεφόμενες καρέκλες, στο οποίο βρισκόταν μαζί με τον αδερφό του.Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του 19χρονου ήταν ακαριαίος. 

Το σκηνικό της τραγωδίας περιέγραψε νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ ο αδερφός του 19χρονου. Μάλιστα, είπε ότι ο υπεύθυνος τους άλλαξε θέσεις και τους είπε ότι “θα το πάει δυνατά”:

“Ήμασταν στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μάς άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μάς είπε θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα μου κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου”.

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα