Χαλκιδική: Καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ιδιοκτήτης, χειριστής και μηχανικός για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Διαβάζεται σε 2'
Τραγωδία στη Χαλκιδική
Τραγωδία στη Χαλκιδική EUROKINISSI

Οι τρεις εμπλεκόμενοι για τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας μετά την κατάθεση του πορίσματος του πραγματογνώμονα.

Εξηγήσεις για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος από τη Βέροια, καλούνται να δώσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διεξάγεται για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) κι έναν μηχανικό, οι οποίοι θα εξεταστούν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι δύο πρώτοι είναι προγραμματισμένο να δώσουν σήμερα, Δευτέρα (30/09) τις εξηγήσεις τους, αλλά αναμένεται να ζητήσουν ολιγοήμερη προθεσμία, όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον τους. Για τον μηχανικό η διαδικασία μετατέθηκε για την Τετάρτη (02/10), ύστερα από προθεσμία που ήδη έλαβε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα κληθούν να τοποθετηθούν πάνω στα ευρήματα του πραγματογνώμονα, το πόρισμα του οποίου κατατέθηκε προ 10ημέρου στο ΑΤ Κασσάνδρας και καταγράφει μία σειρά από αστοχίες και παραλείψεις όσον αφορά τη λειτουργία του παιχνιδιού.

Μεταξύ άλλων, στην πορισματική του έκθεση ο πραγματογνώμονας διαπιστώνει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ιδιοκατασκευή, με συρραφή και συναρμολόγηση επιμέρους εξαρτημάτων και τμημάτων που δεν παρείχαν κανένα εχέγγυο ή πρότυπο ασφάλειας κατασκευαστή.

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της παροχής εξηγήσεων, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής, που θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα