Χαλκιδική: Λουκέτο στην εταιρεία που πιστοποίησε το μοιραίο λούνα παρκ

Διαβάζεται σε 2'
Το Λούνα Παρκ στο Πευκοχώρι, όπου έχασε την ζωή του ο 19χρονος
Το Λούνα Παρκ στο Πευκοχώρι, όπου έχασε την ζωή του ο 19χρονος INTIME

Έκλεισε η εταιρεία που πιστοποιεί τα λούνα παρκ της βόρειας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, που έχασε τη ζωή του όταν το παιχνίδι στο οποίο βρισκόταν έσπασε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι Αρχές προχώρησαν σε κυρώσεις κατά της εταιρείας που είχε πιστοποιήσει την καλή λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στις 10 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε απόφαση από τη Διεύθυνση Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία αναφέρει πως αποφασίστηκε η αναστολή της δραστηριοποίησης της εταιρείας.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη εταιρεία είχε δώσει πιστοποίηση σε όλα τα λούνα παρκ που λειτουργούν στη βόρεια Ελλάδα.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το thestival.gr, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, προκειμένου να τα δώσει στις δικαστικές αρχές που ερευνούν τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου, τις υπεύθυνες δηλώσεις που είχε καταθέσει ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, τις είχε υπογράψει ο πατέρας του.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές τις υπεύθυνες δηλώσεις «καλής λειτουργίας» τις παρουσίαζε στις Αρχές ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, καθώς δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από τον δήμο.

Σε αυτές αναφερόταν ότι «έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του συγκροτήματος και την ασφάλεια θεατών και εργαζομένων». Επίσης στις δηλώσεις αναγραφόταν ότι «υπεύθυνος για την καλή λειτουργία και συντήρηση του συγκροτήματος είναι ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα