Χαλκιδική – πατέρας 19χρονου: “Όλα είναι σάπια, δεν υπάρχει άδεια πουθενά”

Διαβάζεται σε 3'
Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική
Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/INTIME

Τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στο λούνα παρκ που έχασε τη ζωή ο γιος του αλλά και στα υπόλοιπα ανά την Ελλάδα περιγράφει ο πατέρας του 19χρονου. Τι “δείχνουν” οι έρευνές του.

Για τα στοιχεία της δικής του έρευνας γύρω από όσα οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού του αλλά και το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των λούνα παρκ, μιλά ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στη Χαλκιδική.

«Δεν υπάρχει τίποτα. Όλα είναι σάπια, κατεστραμμένα. Δεν υπάρχει άδεια πουθενά, κλεμμένα ρεύματα, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που δίνουν τη δυνατότητα χωρίς να επιβάλουν πρόστιμα, χωρίς να δίνουν εντολές στην Περιφέρεια να τα κλείσουν όλα αυτά», είπε ο Γιώργος Καμπαϊλής μιλώντας στο ΕΡΤΝews.

Από πληροφορίες που έχω και μέσω της έρευνας που κάνω με επαγγελματίες, διαπιστώνω το εξής: «Όλοι αυτοί οι τύποι έχουν συστήσει 5-10 εταιρείες και μετακινούν τα ίδια μηχανήματα. Αυτό θα το ψάξει η δικαιοσύνη, θα το ψάξουν οι φορολογικές αρχές. Πώς γίνεται ένα μηχάνημα που είναι πάγιο ή με χρησικτησίες, τα δανείζει ο ένας στον άλλο χωρίς πιστοποιήσεις, τεχνικούς ελέγχους, χωρίς άδειες λειτουργίας», κατήγγειλε ο Γιώργος Καμπαϊλής.

«Διαπιστώθηκε από φωτογραφίες ότι το συγκεκριμένο λούνα παρκ (σσ στη Χαλκιδική) έπαιρνε άδεια από την κολώνα απευθείας. Πόσα παιδιά θα καούν εάν γίνει βραχυκύκλωμα;», διερωτήθηκε ο κ. Καμπαϊλής.

Ερωτώμενος σχετικά με το αν έχει δεχθεί απειλές, είπε: «Όταν μία οικογένεια χάνει το παιδί δεν έχει να φοβηθεί κάτι άλλο. Επαγγελματικά τι να μου κάνουν, κοινωνικά τι να μου κάνουν; Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν. Βλέπω τις φωτογραφίες πώς μού έκαναν το παιδί μου και όλη αυτή η κατάσταση μού δίνει δύναμη να τον δικαιώσω», συνέχισε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (2/9) ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική επισκέφθηκε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να συναντηθεί με την Εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα έγινε μια προσπάθεια σε ανθρώπινο επίπεδο και σε επίπεδο διαδικασιών ώστε να ενημερώσουμε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το πώς εξελίσσεται ένα κομμάτι των ερευνών. Η ευαισθησία της και ο τρόπος αντιμετώπισης της Δικαιοσύνης είναι σημαντικός. Έχω εμπιστοσύνη. Αύριο αναμένουμε τον επίσημο φορέα για τον τεχνικό έλεγχο ώστε να μπορέσουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς να συντάξουν κατηγορητήριο».

Σε άλλο σημείο, μίλησε για «ένα σάπιο σύστημα που για 2 και 3 ευρώ σκοτώνει τα παιδιά των Ελλήνων», τονίζοντας: «Δεν θα σταματήσω μέχρι να βγουν όλοι όσο εμπλέκονται στο φως. Και εμπλέκεται πάρα πολύς κόσμος. Τις επόμενες ημέρες θα φέρουμε ένα σύνολο από πληροφορίες για το πόσο μεγάλη είναι η διαπλοκή όχι μόνο στα λούνα παρκ αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις… Έδωσα φάκελο στη εισαγγελέα με στοιχεία της έρευνας. Η εισαγγελέας συμπάσχει μαζί μας. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει στηρίξει την οικογένειά μου και οι πάντες είναι εξαφανισμένοι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα