Χαλκιδική: Πώς έγινε η τραγωδία με την 8χρονη που βρέθηκε νεκρή σε πισίνα κατασκήνωσης

Διαβάζεται σε 2'
Πισίνα (Φωτογραφία αρχείου)
Πισίνα (Φωτογραφία αρχείου) iStock

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με τον τραγικό θάνατο του 8χρονου κοριτσιού, που βρέθηκε νεκρό σε πισίνα κατασκήνωσης, στη Χαλκιδική. Συνελήφθη η ομαδάρχισσα.

Συγκλονίζει η είδηση του θανάτου ενός μικρού κοριτσιού ηλικίας μόλις 8 ετών, που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα κατασκήνωσης, στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thesstoday, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια.

Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 15.30 από το ΕΚΑΒ, που είχε ήδη σπεύσει στην κατασκήνωση με δύο ασθενοφόρα και συνοδεία γιατρού. Στην κατασκήνωση έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ αλλά και εισαγγελέας, όπου ξεκίνησαν κύκλο καταθέσεων, εστιάζοντας σε τρία πρόσωπα-κλειδιά: την ομαδάρχισσα, τον ναυαγοσώστη της πισίνας αλλά και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης.

Συνελήφθη η ομαδάρχισσα

Μετά το πέρας των καταθέσεων, συνελήφθη η ομαδάρχισσα με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Πιθανότατα την Τετάρτη θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ στο κάδρο παραμένουν και τα υπόλοιπα πρόσωπα με τις καταθέσεις να συνεχίζονται.

Σημειώνεται πως η 8χρονη αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένη στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, χωρίς τις αισθήσεις της. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Την έρευνα για τον θάνατο του κοριτσιού έχει αναλάβει το Α.Τ. Κασσάνδρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα