Χαλκιδική: Πώς ο ξενοδόχος έκανε τα δωμάτια “Big Brother”, για υποκλοπή προσωπικών στιγμών

Χαλκιδική: Πώς ο ξενοδόχος έκανε τα δωμάτια “Big Brother”, για υποκλοπή προσωπικών στιγμών
Δωμάτιο ξενοδοχείου (φωτογραφία αρχείου) iStock

Η αρχική καταγγελία για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Άφυτο Χαλκιδικής είχε γίνει από ζευγάρι που εντόπισε την κάμερα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από την συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε πως είχαν καταγραφεί οι προσωπικές στιγμές 27 ατόμων εν αγνοία τους.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα, σχετικά με υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων, σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου Έλληνα και ιδιοκτήτη του τουριστικού καταλύματος στην Άφυτο Χαλκιδικής, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Η αρχική καταγγελία για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Άφυτο Χαλκιδικής είχε γίνει από ένα ζευγάρι που εντόπισε την κάμερα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος, προέβαινε σε εγκατάσταση κρυφών καμερών σε δωμάτια του εν λόγω καταλύματος, με σκοπό την παράνομη καταγραφή προσωπικών στιγμών των ατόμων που εισέρχονταν και παρέμεναν σε αυτά.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 6 “κρυφές” κάμερες που προσομοίαζαν σε φορτιστές κινητών τηλεφώνων, 8 κάρτες μνήμης, ένα καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εξωτερικών χώρων, μία μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή τάμπλετ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι είχε καταγράψει 27 άτομα, εκ των οποίων τα 13 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ έως τώρα δεν έχει προκύψει αν το παράνομο υλικό του “Big Brother” κατέληγε στο διαδίκτυο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα