Χαλκιδική: Πώς σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο 13χρονης από κεραυνό

Διαβάζεται σε 3'
Χαλκιδική: Πώς σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο 13χρονης από κεραυνό
INTIME

Σε τραγωδία κατέληξε η εκδρομή οικογένειας στη Χαλκιδική, με ένα 13χρονο κορίτσι να πεθαίνει ακαριαία ύστερα από χτύπημα κεραυνού.

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6), σε παραλία στο Ποσείδι Χαλκιδικής, όταν κεραυνός ‘χτύπησε’ 13χρονο κορίτσι, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

H 13χρονη είχε μεταβεί με την οικογένειά του στην περιοχή, στο πλαίσιο αυθημερόν εκδρομής, αφού κατάγονται από τα Μουδανιά.

Περίπου στις 3 το μεσημέρι, και ενώ η οικογένεια απολάμβανε το μπάνιο της, εκδηλώθηκαν έντονες βροχές και καταιγίδες, με τη 13χρονη, η οποία είχε βγει από τη θάλασσα πριν λίγο, να δέχεται το μοιραίο χτύπημα από κεραυνό. Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ και ιδιώτες για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να κρατηθεί στη ζωή. Η 13χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το καιρικό φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκλήθη στη συνέχεια για κατάσβεση πυρκαγιάς σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Χαλκιδικής.

 

Από την πτώση του κεραυνού φαίνεται να τραυματίστηκε και η μητέρα της (ημεδαπή) αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Χαλκιδικής σήμερα επικρατούσε κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες να σωθεί η 13χρονη

Μιλώντας στη Voria, η δήμαρχος Κασσάνδρας δήλωσε πως επί αρκετή ώρα οι διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας προσπαθούσαν να σώσουν το παιδί. «Έγιναν προσπάθειες ακόμα και με ΚΑΡΠΑ επί πόση ώρα, αλλά ήταν αργά για την 13χρονη», είπε η κ. Χαλκιά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, επί τόπου βρέθηκαν φοιτητές ιατρικής και ξεκίνησαν άμεσα διαδικασίες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ, όπως και εθελοντής με φορητό απινιδωτή, από το δίκτυο που υπάρχει στην περιοχή.

Το ΕΚΑΒ που είχε ήδη ειδοποιηθεί έσπευσε με ασθενοφόρο σε χρόνο περίπου 13 λεπτών από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας με τους διασώστες να συνεχίζουν τη διαδικασία της ανάνηψης, ανοίγοντας αεραγωγό. Αλλά και μέσα στο ασθενοφόρο μαζί με τον γιατρό έδωσαν μια τιτάνια μάχη να επαναφέρουν το παιδί, εφάρμοσαν το σύστημα (Lucas) αυτόματων συμπιέσεων. Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας, αλλά δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το κορίτσι στη ζωή, καθώς το χτύπημα το κεραυνού προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατό του.

Η παραλία που σημειώθηκε η τραγωδία

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, το 13χρονο κορίτσι με τη μητέρα του βρίσκονταν σε ερημική και ανοργάνωτη παραλία, όταν το χτύπησε κεραυνός.

Σημειώνεται ότι στην ίδια παραλία το καλοκαίρι του 2023, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πνιγμό.

 

“Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, μια φορά στα 20 χρόνια ακούμε να χτυπηθεί άνθρωπος από κεραυνό και τώρα χτυπήθηκε το κορίτσι μαζί με τη μητέρα του που χτυπήθηκε με μικρότερο φορτίο. Η θαλάσσια περιοχή υπάγεται στο πολεμικό ναυτικό και η παραλία είναι ανοργάνωτη χωρίς ναυαγοσώστη, ωστόσο μαζεύει κόσμο. Σήμερα είχε λιγότερο κόσμο λόγω καιρού. Άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς εντελώς ξαφνικά και μετά πληροφορηθήκαμε για το περιστατικό. Ήρθε το ΕΚΑΒ, πήρε το κορίτσι στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν”, ανέφερε στο τοπικό μέσο ο κοινοτάρχης της περιοχής Γιάννης Τσελεπής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα