Χανιά: Ελεύθεροι οι δύο 24χρονοι για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη

Διαβάζεται σε 2'
Ναυαγοσώστης (Φωτογραφία αρχείου)
Ναυαγοσώστης (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη στα Χανιά.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο 24χρονοι, που κατηγορούνται για την υπόθεση του θανάτου του 20χρονου ναυαγοσώστη στα Χανιά.

Οι δύο Έλληνες είχαν εμπλακεί σε καβγά με τον άτυχο νεαρό πριν αυτός καταρρεύσει και αφήσει την τελευταία του πνοή στη μέση του δρόμου.

Τι ισχυρίστηκαν στις αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το cretapost, και οι δύο άνδρες ανέφεραν πως ο καυγάς ξεκίνησε από την επίθεση του 20χρονου σε βάρος τους.

«Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως ο θανών επιτέθηκε βιαιότατα και στους δύο με πολύ επικίνδυνα χτυπήματα και αυτό επιβεβαιώνεται και από καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων. Δεν ανέφεραν συγκεκριμένο λόγο για την έναρξη του καυγά, απλώς είπαν πως υπήρξε μία αρχική κουβέντα μεταξύ τους η οποία και κλιμακώθηκε», ανέφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης των δύο Ελλήνων, Γιάννης Ντερμανάκης.

Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος του 20χρονου ναυαγοσώστη οφείλεται σε παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα από επιπλοκές στην καρδιά του.

Από την νεκροψία δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις ή τραυματικές αλλοιώσεις που να αφορούν σε ξυλοδαρμό.

Ζητούν δικαίωση οι συγγενείς του 20χρονου

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Παρασκευής συγγενείς και φίλοι του άτυχου νεαρού.

Όπως ανέφεραν το παιδί τους ήταν υγιέστατο, ποδοσφαιριστής, ναυαγοσώστης και όλες οι εξετάσεις του ήταν καλές.

«Το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Το χρονικό του συμβάντος

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης (11/06) στο χωριό Καλύβες του δήμου Αποκορώνου στα Χανιά.

Τότε ο 20χρονος ναυαγοσώστης διαπληκτίστηκε έντονα με δύο Έλληνες 24χρονους. Κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της παρέας.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον άτυχο νεαρό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε δυνατό να κρατηθεί στην ζωή.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές πέντε ατόμων και τελικά συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα