Φωτιά στα Χανιά: Εκκενώνεται μέρος του Πλατανιά – Απειλούνται ξενοδοχεία

Διαβάζεται σε 3'
Φωτιά στα Χανιά: Εκκενώνεται μέρος του Πλατανιά – Απειλούνται ξενοδοχεία
zarpanews.gr

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες, στον Πλατανιά Χανίων. Μηνύματα από το 112 για εκκένωση.

Μεγάλη πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Πλατανιά Χανίων ξέσπασε, το απόγευμα της Τετάρτης (11/9), σημαίνοντας συναγερμό στην περιοχή όπου βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχειρούν αυτή τη στιγμή 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Λίγο πριν τις 17:00 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 το οποίο καλεί τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε δεύτερο μήνυμα το οποίο καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν μέρος του Πλατανιά. «Αν βρίσκεστε στην πλατεία Πλατανιά Χανίων και δυτικά απομακρυνθείτε δυτικά προς Γεράνι μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά ξεκίνησε από χορτολιβαδική έκταση και άρχισε να καίει καλαμιώνες, ωστόσο λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η φωτιά βρίσκεται κοντά σε δεξαμενές υγραερίου του ξενοδοχείου που εκκενώθηκε, ενώ τους χώρους τους εκκενώνουν και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής για προληπτικούς λόγους.

Ο καπνός από τα καλάμια που καίγονται είναι πυκνός και είναι ορατός από πολύ μεγάλη απόσταση.

Εικόνες από το σημείο

zarpanews.gr
 
zarpanews.gr
zarpanews.gr

ERTNEWS

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα