Χανιά: Συνελήφθησαν οι δυο βαρυποινίτες – Είχαν βρει καταφύγιο σε σπίτι

Χανιά: Συνελήφθησαν οι δυο βαρυποινίτες – Είχαν βρει καταφύγιο σε σπίτι
Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων EUROKINISSI /Θοδωρής Μανωλόπουλος

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται οι δύο βαρυποινίτες δραπέτες που διέφευγαν, μετά την απόδραση από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Στα χέρια της Αστυνομίας οι άλλοι δύο δραπέτες των Χανίων και συγκεκριμένα, οι βαρυποινίτες (αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής), οι οποίοι εντοπίστηκαν σήμερα σε εγκαταλελειμμένη οικία που είχαν παραβιάσει και κρύβονταν στην περιοχή Ακρωτηρίου Σόδυ Χανίων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και της Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι τρεις δραπέτες συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν εντοπίστηκαν να κινούνται πεζοί, πίσω από το Δημαρχείο Ηρακλείου, ενώ λίγο πριν είχε βρεθεί σταθμευμένο στο κέντρο του Ηρακλείου και το δεύτερο όχημα που είχαν κλέψει από τις Σίσες.

Πάνω τους βρέθηκε μαχαίρι και μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, ενώ η αστυνομική επιχείρηση που έγινε ήταν αστραπιαία και δεν τους άφησε περιθώρια αντίδρασης.

Πρόκειται για τους τρεις Αλβανούς ηλικίας 29, 43 και 32 ετών, με τον πρώτο να έχει καταδικασθεί για διακίνηση ναρκωτικών, τον δεύτερο από το 2016 στις Φυλακές Κορυδαλλού για ληστείες, θανατηφόρα ληστεία, κλοπές και οπλοκατοχή και τον τρίτο για ληστεία και επίσης τρόφιμο των Φυλακών Κορυδαλλού από το 2016.

Πώς έγινε η απόδραση – Το χρονικό

Από αυτό το παράθυρο που βρίσκεται στο χώρο της τουαλέτας κατάφεραν να αποδράσουν οι πέντε βαρυποινίτες από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα πήραν τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων και κατάφεραν όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, όχι μόνο να σπάσουν και να λυγίσουν τα σίδερα αλλά και να αποκολλήσουν κομμάτι τσιμέντου του παραθύρου.

cretapost

Το πέρασμα ήταν αρκετό για να καταφέρουν να περάσουν στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου και εν συνεχεία να πηδήξουν το φράκτη και να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό ούτε οι αστυνομικοί των κρατητηρίων ούτε όσοι είχαν βάρδια σκοπού στο Μέγαρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εκ των πέντε βαρυποινιτών σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost κάνουν εργασίες που σχετίζονται με σίδερα και σωληνώσεις. Το να πάρουν τη σιδερένια ράβδο και να λυγίσουν τα κάγκελα ήταν κάτι εύκολο όπως αποδείχθηκε γι’ αυτούς λόγω επαγγέλματος.

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί των κρατητηρίων

Το αρχηγείο της αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών ενώ την ίδια ώρα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί των κρατητηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε (5) αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων (4) κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε (5) κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο (2) κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα