Ξεκίνησε η δίκη Πισπιρίγκου για τις ανθρωποκτονίες της Μαλένας και της Ίριδας

Διαβάζεται σε 3'
Ξεκίνησε η δίκη Πισπιρίγκου για τις ανθρωποκτονίες της Μαλένας και της Ίριδας
Ρούλα Πισπιρίγκου EUROKINISSI

Έκλαψε η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την περιγραφή της κατηγορίας. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 15 Δεκεμβρίου.

Με δάκρυα στα μάτια η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε την βαρύτατη κατηγορία σε βάρος της, για τον τρόπο δηλαδή που φέρεται να σκότωσε τα δύο μικρότερα παιδιά της, την Μαλένα και την Ίριδα, όπως ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα από την εισαγγελέα της έδρας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο θα συνεχίσει στις 15/12, ξεκίνησε το πρωί, με την κατηγορούμενη μητέρα να κάθεται στο εδώλιο και προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων, οι οποίοι συνθέτουν μαζί με τους τακτικούς δικαστές. Τελικά, το δικαστήριο συνθέτουν τρεις άνδρες ένορκοι και μία γυναίκα και τρεις γυναίκες τακτικοί δικαστές. Μεταξύ αυτών και ένας συνονόματος του Αλέξη Κουγια, ο οποίος ωστόσο όπως διευκρινίστηκε, δεν έχει καμία συγγένεια με τον συνήγορο.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο Μάνος Δασκαλάκης υπέβαλε αίτημα αναβολής το οποίο εν τέλει απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος ήδη από την ανάκριση παρίσταται στη διαδικασία προς υποστήριξη της κατηγορία, δήλωσε ότι επιθυμεί να αναβληθεί η δίκη υποστηρίζοντας: «Για οικονομικούς λόγους αιτήθηκα νομικη βοήθεια την 1η Νοεμβρίου, η οποία απορρίφθηκε, καθώς έπρεπε να είχα υποβάλει το αίτημα ένα μήνα πριν την έναρξη της δίκης. Ζητάω μια αναβολή για να καταθέσω εμπρόθεσμα και να έχω νομικη βοήθεια».

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, τονίζοντας: «το αίτημα υποβάλλεται καταχρηστικά και προς παρέλκυση της δίκης. Δεν είναι δυνατόν κι οι 2 πληρεξούσιοι δικηγόροι να αποφάσισαν την συνεργασία και να μην τον είχαν ενημερώσει για τη διαδικασία που απαιτείται. Προτείνω την πρόοδο της δίκης».

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση Πισπιρίγκου δήλωσε αντίθετη στην αναβολή της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για «προσχηματική» κίνηση. «Έχουμε αντίρρηση για την αναβολή της δίκης. Είναι παράνομη η διαδικασία που οδήγησε στη σύλληψη της κυρίας, διαχωρίστηκε η υπόθεση με απαράδεκτο τρόπο και γίνονται δύο Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια παράλληλα. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Ο σκοπός είναι να ταλαιπωρηθεί η κατηγορούμενη. Θελουμε την έναρξη της διαδικασίας» υποστήριξε ο Αλ. Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ συνεχίζεται σε άλλο δικαστήριο η δίκη της για την ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με την κατηγορία, η κατηγορούμενη προκάλεσε ασφυξία με αποτέλεσμα το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας, στις 13 Απριλίου 2019 στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ το κορίτσι νοσηλευόταν μετά από επιτυχή θεραπεία λεμφαδενίτιδας. Αντιστοίχως, δύο χρόνια μετά, στις 21 Μαρτίου 2021, φέρεται να δολοφόνησε την Ίριδα, ένα βρέφος έξι μηνών, στο δωμάτιο που κοιμόταν.

Το βούλευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο μηχανισμός θανάτου σε αμφότερους τους ερευνηθέντες θανάτους είναι ο ίδιος, επομένως διαγράφεται ένα συγκεκριμένο modus operandi».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα