Ξέσπασμα Μπουρμπούλια στη δίκη για το παραδικαστικό

default image

Ένταση επικράτησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη για υποθέσεις του "παραδικαστικού κυκλώματος"

Ένταση επικράτησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη για υποθέσεις του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος με εννέα κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι πρώην δικαστές Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και Ευάγγελος Καλούσης.

Το ξέσπασμα της κατηγορουμένης κ. Μπουρμπούλια με αφορμή την εξέταση μάρτυρα της υπόθεσης από τον εισαγγελέα έδρας, κ. Αγγελή, ηλέκτρισε την ατμόσφαιρα στη δικαστική αίθουσα.

Η κ. Μπουρμπούλια επιτέθηκε φραστικά κατά του εισαγγελικού λειτουργού τον οποίο χαρακτήρισε “εγκάθετο”, λέγοντας πως ο κ. Αγγελής θέλει “σώνει και καλά ενοχή”, ώστε να ενισχύσει το έργο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που ερεύνησε τις καταγγελίες για την έκνομη δράση δικαστών.

Ο χαρακτηρισμός “εγκάθετος” που χρησιμοποίησε η κατηγορουμένη προκάλεσε την παρέμβαση της προέδρου του δικαστηρίου, κ. Μίχα, η οποία επέπληξε την κ. Μπουρμπούλια για τον τρόπο που μίλησε, ενώ ο ίδιος ο κ. Αγγελής είπε ότι ασκεί τα καθήκοντά του για την εύρεση της αλήθειας. “Αν η κ. Μπουρμπούλια θέλει, ας ζητήσει από το δικαστήριο την εξαίρεσή μου”, είπε ο εισαγγελέας.

Η κ. Μπουρμπούλια ζήτησε συγγνώμη για τον τόνο και τα λεγόμενά της, ενώ επανέλαβε ότι ο τρόπος που υποβάλλει ερωτήσεις ο εισαγγελέας δείχνει ότι τον ενδιαφέρει να αποδείξει ενοχή και τίποτε άλλο.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση του μάρτυρα, συγγενούς θύματος έκρηξης σε βενζινάδικο, με δύο νεκρούς, υπόθεση που είχε χειριστεί ως ανακρίτρια η κ. Μπουρμπούλια. Ο μάρτυρας άφησε αιχμές για τον τρόπο που είχε χειριστεί την ανάκριση η πρώην δικαστικός. Η δίκη συνεχίζεται.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα