Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: “Υπήρχαν παιδιά που παρακολουθούσαν και δεν έκαναν τίποτα”

Διαβάζεται σε 3'
Κορίτσι θύμα εκφοβισμού
Κορίτσι θύμα εκφοβισμού istock

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από το άγριο περιστατικό bullying κατά 14χρονης που σημειώθηκε το Σάββατο (21/9) στη Γλυφάδα. Η ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού 14χρονης στη Γλυφάδα από ομάδα περίπου 20 ατόμων, το βράδυ του Σαββάτου (21/9), με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της ανήλικης.

Η Αστυνομία μετά την καταγγελία της 14χρονης και των γονέων της στις Αρχές προχώρησε στη σύλληψη δύο 14χρονων κοριτσιών -που συμμετείχαν στον ομαδικό ξυλοδαρμό της ανήλικης- και των γονέων τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι γονείς του θύματος υπέβαλαν μήνυση για απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη, καθώς σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν η 14χρονη δέχτηκε απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι και κλοτσιές στο σώμα, ενώ βρισκόταν για ώρα αβοήθητη στο έδαφος.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες – Αναζητείται ένα ακόμα άτομο

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που παρείχε σήμερα, Τρίτη (24/9), μιλώντας στο Action 24, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου,η 14χρονη ονόμασε τρεις δράστες, τρία συνομήλικα κορίτσια, δυο από αυτά συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μαζί με τους γονείς τους, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για απειλή, για εξύβριση και για σωματικές βλάβες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και οι γονείς και τα ανήλικα κορίτσια. Αναζητούμε ακόμα ένα άτομο που έχει αναγνωρίσει το παιδί”.

Η κ. Δημογλίδου σημείωσε πως η 14χρονη αποκάλυψε πως παρόμοια επίθεση δέχτηκε και στις αρχές του μήνα. “Ανέφερε ότι της επιτέθηκαν από κοινού με άγνωστα άτομα, τα οποία δεν έχει αναγνωρίσει η κοπέλα” τόνισε, δηλώνοντας πως η προανάκριση για τα δύο περιστατικά συνεχίζεται, βασιζόμενη στα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί. “Είναι ένα ένα περιστατικό ανήλικης παραβατικότητας. Γι’ αυτό περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το κουμπί πανικού Save Youth, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση” υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο σοκαριστικό περιστατικό του Σαββάτου (21/9), η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ πρόσθεσε ότι, “η πλειοψηφία των παιδιών ήταν όντως κορίτσια της ίδιας ηλικίας και κανείς δεν ενημέρωσε είτε κάποιον μεγαλύτερο είτε την Αστυνομία [..] Οι πληροφορίες που έχει η Αστυνομία είναι ότι στο σημείο του περιστατικού υπήρχαν και άλλα παιδιά που παρακολουθούσαν, δεν επιτέθηκαν όλοι αλλά δεν απέτρεψαν την πράξη“.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους αστυνομικούς η 14χρονη, από το Μάιο του 2024 αντιμετωπίζει πρόβλημα εκφοβισμού από τις δύο συμμαθήτριές της και έπεσε θύμα αντίστοιχου περιστατικού στις 7 Σεπτεμβρίου και πάλι στην περιοχή της Γλυφάδας πίσω από κατάστημα γνωστού ταχυφαγείου, όπου και τότε οι δύο ίδιες ανήλικες μαζί με άγνωστα στο θύμα άτομα, της επιτέθηκαν, την έβρισαν και την χτύπησαν.

Το χρονικό

Η 14χρονη που μένει στην Βούλα, ενώ βρισκόταν επί της οδού Λαζαράκη, το Σάββατο (21/9) έξω από γνωστό πολυκατάστημα, αντιλήφθηκε ότι ήταν συγκεντρωμένα περίπου 20 νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο συνομήλικές της, επίσης από την Βούλα, οι οποίες την παρενοχλούν και την εκφοβίζουν.

Αρχικά, μόλις αντιλήφθηκαν το θύμα τους, άρχισαν να την βρίζουν και την εκφοβίζουν, ενώ μία άλλη άγνωστη στο θύμα κοπέλα, την χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο, την έριξε στο έδαφος και αφού την έβρισε και εκείνη, το θύμα δέχτηκε απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα με κλοτσιές και ενώ βρισκόταν αβοήθητη στο έδαφος, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί πόσοι την χτυπούσαν.

Το θύμα όταν μπόρεσε να απομακρυνθεί κάλεσε τους γονείς της, που την παρέλαβαν και πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα