Χημικά και ξύλο σε εκπαιδευτικούς από τα ΜΑΤ έξω από το υπ. Παιδείας

Διαβάζεται σε 4'
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας INTIME

Στα χημικά έπνιξαν τη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έξω από το υπ. Παιδείας αστυνομικές δυνάμεις. Χτυπήματα από γκλοπ και δακρυγόνα στους διαδηλωτές.

Ηχηρό “παρών” έδωσαν εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις τμημάτων, οι οποίοι αντί για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δέχθηκαν χημικά και χτυπήματα με γκλοπ από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι ομοσπονδίες ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας), ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) και της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), έπειτα από κάλεσμα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να εισέλθει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων εναντίον τους, ενώ στη συνέχεια τους χτύπησαν και με γκλοπ, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες από το σημείο:

INTIME

INTIME

INTIME

EUROKINISSI

Την αστυνομική καταστολή κατήγγειλε με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, το οποίο αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ., που χτύπησε με ΜΑΤ και χημικά τη συγκέντρωση δασκάλων, γονέων και μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Η κυβέρνηση επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους που παλεύουν ενάντια στις συγχωνεύσεις χιλιάδων τμημάτων με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή.

Ο Υπουργός Παιδείας έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στο κλείσιμο και την συγχώνευση χιλιάδων τμημάτων, τη δημιουργία δηλαδή τμημάτων με πάνω από 28 μαθητές, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον. Αναγκάζοντας έτσι τα παιδιά μας ακόμα και να αλλάζουν συνοικία και αγνοεί κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, σύγχρονη επιστημονική μελέτη, μαζί με τις γνωματεύσεις του ίδιου του ΚΕΔΑΣΥ.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν την επίθεση, να καταδικάσουν αυτή την πολιτική και να δυναμώσουν τον αγώνα μαζί με τους καθηγητές, τους δάσκαλους και το γονεϊκό κίνημα, μαζί με τα παιδιά μας να παλέψουμε για το σχολείο που τους αξίζει».

Σε σχόλιό του το ΚΚΕ «καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν με το δίκαιο αίτημα να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολικών τμημάτων, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις». «Η ηγεσία του υπουργείου, αντί να συναντηθεί με τους εκλεγμένους συνδικαλιστές των ομοσπονδιών που είχαν κάνει αντίστοιχο αίτημα, τους «υποδέχτηκε» με ρόπαλα και δακρυγόνα» σημειώνει στη συνέχεια και καταλήγει: «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι με την πολιτική της αναβαθμίζει το σχολείο και προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών, η πραγματικότητα την διαψεύδει. Η αντιλαϊκή πολιτική πάντα συνοδεύεται από την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Ο λαός όμως δεν τρομοκρατείται, θα συνεχίζει να παλεύει για την μόρφωση των παιδιών του και αυτό θα το καταλάβει καλύτερα η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα