Χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον η φωτιά στην Εύβοια – Μικροζημιές σε σπίτια

Διαβάζεται σε 2'
Χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον η φωτιά στην Εύβοια – Μικροζημιές σε σπίτια
Για 2η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, στο μεγάλο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Από νωρίς το πρωί οι άντρες της Πυροσβεστικής αντιμετώπιζαν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε διάσπαρτες μικροεστίες. Περίπου 10 σπίτια στα Κριεζά έχουν υποστεί ρύπανση και μικροζημιές.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στις Πετριές, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην Εύβοια και χρειάστηκε οι πυροσβέστες να δώσουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Χθες τραυματίστηκε ελαφρά στα δάχτυλα του χεριού του ένας πυροσβέστης που υπέστη ελαφρά εγκαύματα.

Από το νωρίς το πρωί οι άντρες της Πυροσβεστικής αντιμετώπιζαν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε διάσπαρτες μικροεστίες που είχαν παραμείνει ενεργές ανάμεσα σε Πετριές και Κριεζά, μέχρι που κατάφεραν να τις καταστείλουν και αυτές. Στα Αλώνια το μέτωπο είχε αντιμετωπιστεί πλήρως από πιο νωρίς. Περίπου 10 σπίτια στα Κριεζά έχουν υποστεί ρύπανση και μικροζημιές.

Νωρίτερα το πρωί χρειάστηκε μάλιστα να εκδοθεί και νέο «112» για την απομάκρυνση των κατοίκων από Κριεζά προς Αλιβέρι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βεβαίως θα παραμείνουν ως έχουν και θα συνεχίσουν να επιχειρούν συνεχώς με διαβροχή της καμένης έκτασης, καθώς ειδικά από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να ενταθούν εκ νέου οι άνεμοι και υπάρχει πάντα ορατός ο κίνδυνος τυχόν νέων αναζωπυρώσεων.

Στο σημείο συνολικά επιχειρούν από την νύχτα και με τις πρόσθετες ενισχύσεις που κατέφτασαν, 205 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Προληπτικά από χθες έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής για παν ενδεχόμενο.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στην Εύβοια μετέβηκε το βράδυ και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας για να επιβλέψει ο ίδιος τον συντονισμό των προσπαθειών κατάσβεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα