Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΥΤΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ) --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Να απελευθερώσει τους "Πυρήνες της Φωτιάς", ήθελε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Φέρεται να ετοιμαζόταν να χτυπήσει τις φυλακές Κορυδαλλού. Είχε επισκεφθεί την πτέρυγα, όπου κρατούνται 310 φορές μέσα σε δύο χρόνια (Vid)

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού,  ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, με στόχο να αποδράσουν τα μέλη των “Πυρήνων”.

Την ύπαρξη του συγκεκριμένου σχεδίου, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη τύπου, το απόγευμα της Κυριακής.

“Δεν πρόκειται για μια ακόμη σύλληψη, αλλά για μια καίριας σημασίας σύλληψη, που έχει σημαντικές προεκτάσεις. Η αστυνομία απέτρεψε ένα πολύ σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα, αυτή τη φορά στην καρδιά τουσωφρονιστικού συστήματος, στις φυλακές Κορυδαλλού. Αντιλαμβάνεστε πως κάτι τέτοιο μέσα στην προεκλογική περίοδο, με τα φώτα των ξένων χωρών να είναι στραμμένα στην Ελλάδα και δύο μήνες πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην ασφάλεια μας τη σταθερότητά μας και την δημοκρατία μας. Να ευχαριστήσω την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που συνέβαλαν στη σύλληψη αυτή”, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Οι σχέσεις Χ.Ξηρού με τους Πυρήνες

Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα “Έθνος”,  ο Χριστόδουλος Ξηρός μπαινόβγαινε ανενόχλητος στην πτέρυγα Α, όπου κρατούνται μέλη των Πυρήνων, συνολικά 310 φορές επί δύο χρόνια και δύο μήνες, ακόμα και εκτός ωραρίου, σε αρκετές περιπτώσεις δύο και τρεις φορές την ημέρα, παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο των Φυλακών είχε αποφασίσει στις 5/2/2011 την μετακίνησή του από την πτέρυγα των κρατουμένων της 17Ν στην Ε πτέρυγα, επιτρέποντας να συναναστρέφεται μόνο με τους κρατούμενους της συγκεκριμένης πτέρυγας.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την πειθαρχική διαδικασία, ο “Μανώλης” της 17Ν άρχισε τις βόλτες στην πτέρυγα Α στις 5/11/11, τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν γίνει διευθύντρια η Μ. Στέφη και πριν μεταταχθούν εκεί οι κατηγορούμενοι για τους “Πυρήνες της Φωτιάς”.

Από τις 5/2/2011 που μεταφέρεται στην Ε πτέρυγα καταγράφονται συχνές έξοδοι για ιατρείο, αρχιφυλακείο, ακρόαση εισαγγελέα και δικηγόρο.

Στις 5/11/11 καταγράφεται η πρώτη επίσκεψη στην Α πτέρυγα, η οποία επαναλαμβάνεται και την επόμενη μέρα, ενώ ακολουθούν άλλες 18 μέσα στον Νοέμβριο, πέντε τον Δεκέμβριο, πέντε τον Ιανουάριο του 2012, ενώ στις 11/1/2012 καταγράφεται μια επίσκεψη μιάμισης ώρας στο κελί των καταδικασμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Νικολόπουλου και Χατζημιχελάκη.

Το 2012 καταγράφονται συνολικά 76 επισκέψεις στην Α πτέρυγα και 211 το 2013. Μάλιστα όσον αφορά στο περίφημο πρωτοχρονιάτικο… ρεβεγιόν του Ξηρού στην πτέρυγα των Πυρήνων, φαίνεται ότι ο ίδιος ο αρχιτρομοκράτης της 17Ν ζήτησε να πάει να ανταλλάξει ευχές με κρατουμένους που γνώριζε και με την αλλαγή του χρόνου παρέμεινε με άλλους κρατούμενους στους κοινόχρηστους χώρους, καθυστερώντας το κλείσιμο των κελιών.

Τότε μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, δεν επεδίωξαν την βίαιη απομάκρυνση του Ξηρού, καθώς έξω από τον Κορυδαλλό, πραγματοποιούνταν συγκέντρωση αντιεξουσιαστών και δεν ήθελαν να ανάψουν τα αίματα.

Τελικά, οι κρατούμενοι της Α πτέρυγας άρχισαν σταδιακά να επιστρέφουν στα κελιά τους που έκλεισαν στις 02:10, ενώ ο Ξηρός επέστρεψε στην Ε πτέρυγα στις 02:20. Πάντως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατέθεσαν στο πειθαρχικό ότι δεν έγινε πάρτι και ότι απλά οι κρατούμενοι έφαγαν όλοι μαζί για να κυλήσει ομαλά η δύσκολη βραδιά της Πρωτοχρονιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα