Yποκλοπές: Τέσσερις οι ύποπτοι που έλαβαν κλήση για εξηγήσεις

Διαβάζεται σε 2'
Yποκλοπές: Τέσσερις οι ύποπτοι που έλαβαν κλήση για εξηγήσεις
I-stock

Tέσσερα άτομα έχουν περάσει ήδη το κατώφλι του εισαγγελέα έτσι ώστε να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση των υποκλοπών.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των υπόπτων που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις υποκλοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το εισαγγελικό κατώφλι έχουν περάσει τέσσερα άτομα, τα οποία και έχουν υποβάλει υπομνήματα σχετικά με αδικήματα που αφορούν την παραβίαση του τηλεφωνικού απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για ανθρώπους –επιχειρηματίες κυρίως- που σχετίζονται με τις εταιρίες που φέρονται να παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες διαφόρων προσώπων.

Πλέον, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχ. Ζήσης, καλείται να εξετάσει τόσο τις εγγραφές εξηγήσεις των υπόπτων, όσο και τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, για να αποφανθεί τα επόμενα βήματα του, εάν δηλαδή θα προχωρήσει στην κλήτευση και άλλων προσώπων για ανωμοτί κατάθεση ή όχι.

Ανάμεσα στα στοιχεία αυτά είναι οι μαρτυρικές καταθέσεις τόσο των ανθρώπων που κατήγγειλαν την παρακολούθηση τους -όπως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νικ. Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης- όσο και της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων.

Κατά πληροφορίες πάντως, δεν αποκλείεται να το εισαγγελικό πόρισμα να ολοκληρωθεί με το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή από το Σεπτέμβριο. Το έγγραφο αυτό θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Αδειλίνη η οποία και θα αποφανθεί την ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων ατόμων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα