Ζευγάρι αλλοδαπών ήθελε να προμηθεύσει με όπλα τους έγκλειστους ‘Πυρήνες’

Ζευγάρι αλλοδαπών ήθελε να προμηθεύσει με όπλα τους έγκλειστους ‘Πυρήνες’
Συμβατικά αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μεταφέρουν στον ανακριτή την Αγγελική Σπυροπούλου για να απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) eurokinissi

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για τρομοκρατία. Ένας 27χρονος και μια 24χρονη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Διαβάστε γιατί κατηγορούνται

Έναν 27χρονο και μια 24χρονη, συνέλαβε το πρωί της Πέμπτης η Αντιτρομοκρατική. Πρόκειται για ζευγάρι αλλοδαπών, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής.

Τα δύο νεαρής ηλικίας άτομα φέρονται να εμπλέκονται με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με τον εξής τρόπο.

Ένα από τα όπλα που βρέθηκε στις γιάφκες, είχε περάσει από τα χέρια του 27χρονου, ο οποίος και φέρεται να το έδωσε στην Αγγελική Σπυροπούλου. Όπως προκύπτει από τις κωδικοποιημένες συνομιλίες μελών της οργάνωσης, η Αγγελική επρόκειτο να παραλάβει ένα καλάσνικοφ από τον 27χρονο,κάτι που έγινε.

Το πολεμικό τυφέκιο, προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, στα πλαίσια της επιχείρησης “Γοργοπόταμος”.

Εξετάζεται αν θα δινόταν για την ομάδα υποστήριξης ή αν σχεδίαζαν να το περάσουν μέσα στις φυλακές. Ο 27χρονος και η 24χρονη, μένουν δυτικά προάστια και δεν είχαν απασχολήσει ποτέ πριν τις αρχές.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και το ζευγάρι θα οδηγηθεί πιθανότατα το απόγευμα στην Εισαγγελία Εφετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα