NASA: Ακυρώθηκε τελευταία στιγμή διαστημικός περίπατος – Τι συνέβη

Διαβάζεται σε 2'
Οι αστροναύτες της NASA Tracy Dyson και Mike Barratt
Οι αστροναύτες της NASA Tracy Dyson και Mike Barratt X@Space_Station

Ματαιώθηκαν τα σχέδια δύο αστροναυτών για έναν διαστημικό περίπατο έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Τα σχέδιά τους να βγουν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εγκατέλειψαν δύο Αμερικανοί αστροναύτες τη Δευτέρα (24/06).

Οι αξιωματούχοι της NASA ματαίωσαν τον διαστημικό περίπατο λόγω δυσλειτουργίας σε μία από τις διαστημικές στολές των αστροναυτών, καθώς παρουσιάστηκε διαρροή νερού στη μονάδα ψύξης.

Η διαρροή, η οποία επηρέασε τη στολή που φορούσε η αστροναύτης της NASA Τρέισι Ντάισον (Tracy Dyson), εμφανίστηκε λίγο πριν την έξοδό της από τον Διαστημικό Σταθμό.

Η μονάδα ψύξης στις διαστημικές στολές έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τους αστροναύτες σε καλή θερμοκρασία κατά την εκτέλεση της εργασίας τους. Η Ντάισον και ο συνάδελφός της στο πλήρωμα Μάικ Μπάρατ (Mike Barratt) είχαν αναλάβει να αφαιρέσουν ένα ελαττωματικό ηλεκτρονικό κουτί από μια κεραία επικοινωνιών στο εξωτερικό του Διαστημικού Σταθμού.

“Αυτή τη στιγμή, είμαι άνετα, αλλά αισθάνομαι λίγο ζεστή”, ακούστηκε να λέει η Ντάισον μετά τη διακοπή του διαστημικού περιπάτου γύρω στις 9 π.μ. (ώρα Ελλάδας), ενώ αργότερα εξέφρασε την ανησυχία της ότι η διαρροή νερού μπορεί να επηρέασε τις ηλεκτρικές συνδέσεις.

Ακόμα βγαίνει νερό“, είπε η Ντάισον σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με τη NASA, το πλήρωμα δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Ο διαστημικός περίπατος επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας και να διαρκέσει περίπου 6,5 ώρες, σύμφωνα με τη NASA.

Σημειώνεται πως αυτός είναι ο δεύτερος διαστημικός περίπατος τις τελευταίες ημέρες που ακυρώνεται την τελευταία στιγμή λόγω προβλημάτων με τη διαστημική στολή.

Οι αξιωματούχοι ακύρωσαν έναν διαστημικό περίπατο που είχε προγραμματιστεί για τις 13 Ιουνίου, στον οποίο συμμετείχαν και πάλι η Ντάισον και ο Μάθιου Ντόμινικ, λόγω “ενός προβλήματος δυσφορίας της διαστημικής στολής” του τελευταίου.

Η NASA αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ζήτημα για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή του αστροναύτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα