Έρχεται Αρμαγεδδών: Ποια χρονιά μπορεί να χτυπήσει τη Γη ο αστεροειδής Άποφις

Έρχεται Αρμαγεδδών: Ποια χρονιά μπορεί να χτυπήσει τη Γη ο αστεροειδής Άποφις
Αστεροειδής κινείται στο διάστημα pixabay

Ρώσοι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο φοβερός και τρομερός αστεροειδής μπορεί να συντριβεί στον πλανήτη μας σε συγκεκριμένη χρονιά. Σχέδιο για καταστροφή του με πυρηνικά έχει ήδη εκπονηθεί από επιστήμονες.

Τον κώδωνα του κινδύνου για καταστροφή της Γης το 2068 από τον αστεροειδή Άποφις κρούουν Ρώσοι επιστήμονες. Ερευνητές από το τμήμα Ουράνιας Μηχανικής του πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης προειδοποιούν ότι ο διαστημικός βράχος της κοντινής γειτονιάς της Γης με το όνομα Άποφις, μπορεί να χτυπήσει τον πλανήτη μας με ταχύτητα 7,43 χλμ/δευτ., κάποια στιγμή το 2068.

Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να διέλθει από μία στενή περιοχή κοντά στη Γη που ονομάζεται “βαρυτική κλειδαρότρυπα” κατά το πέρασμα του το 2029. Αν σε 10 χρόνια περάσει από την “κλειδαρότρυπα”, τότε θα υπάρχουν επιπτώσεις το 2068.

Ο εν λόγω αστεροειδής, που πήρε το όνομά του από τον αρχαίο αιγυπτιακό θεό του κακού, του σκοταδιού και της καταστροφής, αναμένεται το 2029 να πλησιάσει σε απόσταση 37.600 χιλιομέτρων τη Γη, μόλις το 1/10 της απόστασης μεταξύ του πλανήτη μας και της Σελήνης.

“Η προσέγγιση του αστεροειδούς προκαλεί μια σημαντική ποικιλία πιθανών τροχιών, μεταξύ των οποίων και αυτές που δείχνουν σύγκλιση το 2051 ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός πιθανών συγκρούσεων με τη Γη (περίπου 100). Η πιο επικίνδυνη από αυτές τις τροχιές είναι το 2068” αναφέρει η σχετική έκθεση.

Ο Άποφις (Apophis 99942 η επιστημονική του ονομασία) θα έχει αρκετές προσεγγίσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο παρουσίας κοσμικών συντριμμιών στην τροχιά των δορυφόρων. Ο τεράστιος αστεροειδής θα φτάσει σε απόσταση 16 εκατ. χιλιομέτρων τη Γη το 2044, 760.000 χλμ. το 2051, 5 εκατ. χλμ. το 2060 και μόλις 100.000 χλμ. το 2068.

Τα συμπεράσματα των Ρώσων επιστημόνων θα παρουσιαστούν επισήμως στη Μόσχα τις επόμενες μέρες. Σχέδια έκτακτης ανάγκης για καταστροφή του αστεροειδούς με χρήση πυρηνικών όπλων έχουν ήδη καταστρωθεί από ερευνητές από το πανεπιστήμιο Τομσκ στη Σιβηρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα