Πόσο μυστήριο είναι τελικά το Τρίγωνο των Βερμούδων – Τι ισχυρίζεται Αυστραλός επιστήμονας

Πόσο μυστήριο είναι τελικά το Τρίγωνο των Βερμούδων – Τι ισχυρίζεται Αυστραλός επιστήμονας
Τρίγωνο των Βερμούδων iStock

Ο Αυστραλός επιστήμονας Karl Kruszelnicki ισχυρίζεται πως ανακάλυψε τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων και γιατί έχουν χαθεί εντελώς ανεξήγητα δεκάδες πλοία και αεροπλάνα.

Ακούγοντας κανείς τη φράση Τρίγωνο των Βερμούδων σκέφτεται εξαφανισμένα πλοία και αεροπλάνα που χάθηκαν χωρίς καμία εξήγηση στο πιο τρομακτικό σημείο της Γης με τις θεωρίες συνομωσίας να διαδέχονται η μία την άλλη και ένα μυστήριο να πλανάται πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, και όχι μόνο.

Και αν δεν υπήρχε ποτέ μυστήριο;

Αυτό ισχυρίζεται ο Αυστραλός επιστήμονας Karl Kruszelnicki, μαζί με την Εθνική Ένωση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι δεν προσυπογράφουν την υπερφυσική φήμη του Τριγώνου των Βερμούδων. Και δεν είναι οι μόνοι.

Εδώ και χρόνια ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει πραγματικά μυστήριο για το Τρίγωνο των Βερμούδων και στην πραγματικότητα η εξαφάνιση πλοίων και αεροπλάνων είναι απλώς ένα γεγονός πιθανοτήτων.

“Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα στο Τρίγωνο των Βερμούδων από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη, πολυταξιδεμένη περιοχή του ωκεανού”, είχε αναφέρει η NOAA το 2010.

Και από το 2017 ο Kruszelnicki λέει το ίδιο ακριβώς πράγμα. Σε συνέντευξή του στον Independent είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο τεράστιος όγκος κυκλοφορίας δείχνει ότι “ο αριθμός [των πλοίων και των αεροπλάνων] που χάνονται στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ο ίδιος με οπουδήποτε στον κόσμο σε ποσοστιαία βάση”.

Η NOAA αναφέρει επίσης ότι οι περιβαλλοντικές εκτιμήσεις μπορούν να εξηγήσουν τις περισσότερες από τις εξαφανίσεις του Τριγώνου των Βερμούδων, τονίζοντας την τάση που έχει το Ρεύμα του Κόλπου (Gulf Stream) στις βίαιες αλλαγές του καιρού, τον αριθμό των νησιών στην Καραϊβική Θάλασσα με μια περίπλοκη περιπέτεια πλοήγησης και στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το Τρίγωνο των Βερμούδων μπορεί να προκαλέσει μαγνητικό πεδίο και να δείχνει τον πραγματικό βορρά αντί για τον μαγνητικό βορρά, προκαλώντας μεγάλη σύγχυση στην εύρεση της διαδρομής.

“Το Ναυτικό των ΗΠΑ και η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν υπερφυσικές εξηγήσεις για καταστροφές στη θάλασσα“, λέει η NOAA. “Η εμπειρία τους δείχνει ότι ο συνδυασμός ισχυρών φυσικών δυνάμεων και ανθρώπινου λάθους ξεπερνούν ακόμη και την πιο απίστευτη επιστημονική φαντασία”, καταλήγει.

Ο Kruszelnicki ενστερνίζεται αυτές τις σκέψεις για το Τρίγωνο των Βερμούδων ήδη από το 2017 και ξαναμίλησε για το συγκεκριμένο μυστήριο ξανά μετά από χρόνια, το 2022 και στη συνέχεια φέτος.

Πώς ξεκίνησε οι θεωρίες για το Τρίγωνο των Βερμούδων

Το ενδιαφέρον για την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Φλόριντα, του Πουέρτο Ρίκο και των Βερμούδων μπορεί να εντοπιστεί σε ένα άρθρο του 1968 για το “Flight 19”. Στις 5 Δεκεμβρίου 1945, πέντε βομβαρδιστικά Avenger Torpedo των ΗΠΑ εξαφανίστηκαν πάνω από το υποτιθέμενο Τρίγωνο των Βερμούδων, υπό συνηθισμένες καιρικές συνθήκες και υπό τον έλεγχο αρκετά έμπειρων πιλότων, καθώς και άπειρων χειριστών που εκπαιδεύονταν.

Σε μήνυμα ασυρμάτου γύρω στις 16:00 μεταξύ ενός εκπαιδευόμενου και του εκπαιδευτή του, εξηγούσαν ότι ήταν αβέβαιοι για τη θέση τους και ότι η πυξίδα του αεροσκάφους δυσλειτουργούσε. Λίγο μετά, τα αεροπλάνα χάθηκαν κάπου ανατολικά της Φλόριντα και δεν φάνηκαν ή ακούστηκαν ποτέ ξανά.

Όσο ενδιαφέρον και αν ήταν το άρθρο, αεροπλάνα χάνονται για διάφορους λόγους. Σε αυτή την περίπτωση, το Πολεμικό Ναυτικό υποθέτει ότι αφού χάθηκε το πλήρωμα πιθανότατα αναγκάστηκε να κάνει προσγείωση στη θάλασσα, στην οποία οι συνθήκες ήταν ακατάλληλες.

Είναι επίσης πιθανό να έχει μεσολαβήσει κάποια απροσδόκητη και απρόβλεπτη εξέλιξη των καιρικών συνθηκών“, γράφουν σε έκθεσή τους, “αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομερές καταιγίδες στην περιοχή εκείνη τη στιγμή“.

Ωστόσο, η ιδέα μιας περιοχής όπου χάνονται πράγματα ήταν ενδιαφέρουσα και οι βυθίσεις και τα χαμένα αεροπλάνα στην περιοχή αποδίδονταν σε αυτήν με την πάροδο των ετών. Βυθίσεις που είχαν συμβεί πριν από το 1945 αποδόθηκαν στο Τρίγωνο εκ των υστέρων, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας του USS Cyclops, το οποίο εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη εν πλω από τη Βραζιλία το 1918.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα